15.5.10

Νέα πυρά Δ. Δασκαλόπουλου κατά του πολιτικού συστήματος

«Τα μέτρα που επιβάλλει το πακέτο στήριξης δεν επαρκούν»

Νέα επίθεση κατά του πολιτικού συστήματος εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, απαντώντας στις έντονες επικρίσεις που δέχθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης και τα κόμματα της αντιπολίτευσης [Βλέπε άρθρο] .

«Αν το κράτος δεν αλλάξει, ο τόπος μας θα βουλιάξει. Κι αν τα κόμματα δεν κόψουν αυτοβούλως τον ομφάλιο λώρο με το κράτος που εξέθρεψαν για να τα εκτρέφει, το πολιτικό σύστημα κινδυνεύει να βρεθεί σε επικίνδυνο αδιέξοδο. Δική του ευθύνη είναι να υπερβεί τον εαυτό του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΕΒ, από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου

Υποστήριξε ακόμη ότι δεν τίθεται θέμα ίδρυσης κόμματος επιχειρηματιών, σημειώνοντας ότι «εκείνο που δεν καταλαβαίνουν, όσοι ανακυκλώνουν έτσι τους φόβους τους, είναι ότι το δικό μας ``κόμμα`` υπάρχει ήδη. Το συναπαρτίζουν όλοι όσοι αισθάνονται ότι ανήκουν στην ανοιχτή κοινωνία της γνώσης και της δράσης, της αξιοσύνης και της άμιλλας. Το ``κόμμα`` μας αποτελεί εδώ και χρόνια μια υπαρκτή πραγματικότητα, που στηρίζει την οικονομική πρόοδο και συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή, στη δημοκρατική σταθερότητα».

Όπως επεσήμανε ο κ. Δασκαλόπουλος, «ευθύνη απέναντι στο εθνικό μέλλον έχουν οι επαγγελματίες πολιτικοί, έχουν οι επαγγελματίες της οικονομίας, έχουν όλοι οι δημιουργικοί πολίτες. Κανείς δεν μπορεί να υπάρξει ερήμην των άλλων».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι «τα μέτρα που επιβάλλει το πακέτο στήριξης δεν επαρκούν». «Οσοι νομίζουν ότι με το πακέτο βοήθειας ο κίνδυνος ξεπεράστηκε τρέφουν μία επικίνδυνη αυταπάτη: τίποτα δεν έχει ακόμα κριθεί -και όλοι θα κριθούμε από την κρίση, από το πώς θα συμπεριφερθούμε στη διάρκειά της», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ υπογράμμισε, τέλος, πως «η κρατικοδίαιτη ανάπτυξη με δανεικά μάς τελείωσε. Η έμφαση δεν θα είναι πλέον στις επιδοτήσεις και στην κατανάλωση, αλλά στην παραγωγική οικονομία και στην προστιθέμενη αξία. Το ελληνικό εμπόριο αντιμετωπίζει ήδη την ύφεση που βιώνουμε όλοι. Δοκιμάζεται και θα δοκιμαστεί σκληρά (...) Στην πρόκληση αυτή, υπάρχουν βέβαια σημαντικά εμπόδια. Το πανταχού παρόν πελατειακό κράτος δύσκολα θα αυτοπεριοριστεί».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

_____________________________

Στο τέλος αυτός θα κατέβει.

No comments: