2.6.10

Υποχωρεί το γιέν

Πτωτικά έναντι όλων των μεγάλων νομισμάτων κινήθηκε το γιέν [JPY=X] Σχετικά άρθρα μετά τη δήλωση του Ιάπωνα πρωθυπουργού Γιούκιο Χατογιάμα ότι θα παραιτηθεί, περιορίζοντας την ελκυστικότητα του ιαπωνικού νομίσματος ως ασφαλή τοποθέτηση.

Ο Χατογιάμα αρνήθηκε να παραιτηθεί κατά τη διάρκεια χθεσινοβραδινής συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Kyodo», επικαλούμενο ανώνυμες πηγές. Το δολάριο της Νέας Ζηλανδίας κινήθηκε ανοδικά εν μέσω των πεποιθήσεων ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει αυτόν τον μήνα τα επιτόκια από τα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1824901

Ο τέταρτος πρωθυπουργός που αποχωρεί πριν συμπληρώσει ένα χρόνο στο αξίωμα

Παραίτηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιουκίο Χατογιάμα μετά τη δραματική πτώση της δημοτικότητάς του στις δημοσκοπήσεις, που απειλεί με ήττα το Δημοκρατικό Κόμμα στις εκλογές για την Ανω Βουλή τον επόμενο μήνα. Μαζί του θα παραιτηθεί και ο ισχυρός γραμματέας του Δημοκρατικού κόμματος, Ιτσίρο Οζάουα.

Ο Χατογιάμα είναι ο τέταρτος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας που εγκαταλείπει το θώκο πριν συμπληρώσει ένα χρόνο στο αξίωμα, και επενδυτές εξέφρασαν ανησυχία για το γεγονός ότι η πολιτική αστάθεια θα σημάνει μεγαλύτερη εξάρτηση της οικονομικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1824904

No comments: