3.9.10

Ισπανία: Αυξάνονται ξανά οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

Οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στην Ισπανία ανέκτησαν την ανοδική τους τάση τον Αύγουστο, δίνοντας τέλος σε αρκετούς μήνες βελτίωσης κατά τους οποίους η θερινή τουριστική περίοδος έδωσε ώθηση στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Σε ανακοίνωση, το υπουργείο Εργασίας της Ισπανίας ανέφερε σήμερα ότι οι εγγεγραμμένες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 61.083 ή 1,6% στα 3,7 εκατ. τον Αύγουστο έναντι του Ιουλίου. Σε ετήσια βάση, οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας ενισχύθηκαν κατά 9,4%.

Ο Αύγουστος είναι παραδοσιακά ένας κακός μήνας για την απασχόληση στην Ισπανία καθώς αν και η θερινή τουριστική περίοδος παραμένει σε πλήρεις ρυθμούς, πολλές επιχειρήσεις σε μεγάλες πόλεις κλείνουν για διακοπές και οι έμποροι μειώνουν το προσωπικό μετά τις καλοκαιρινές εκπτώσεις.

Το υπουργείο Εργασίας δεν δίνει το ποσοστό της ανεργίας, ωστόσο νωρίτερα στην εβδομάδα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Eurostat έδειξαν ότι το ποσοστό της ανεργίας στην Ισπανία διαμορφώθηκε στο 20% τον Ιούλιο, διπλάσιο από το μέσο όρο της Ευρωζώνης που είναι στο 10%.

Η Ισπανία υποφέρει από την κατάρρευση της κατασκευαστικής δραστηριότητας.

http://www.capital.gr/news.asp?id=1039640

No comments: