28.9.11

Επιστολή ΓΕΝΟΠ προς τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου

Η Επιστολή της ΓΕΝΟΠ :
"Κύριε Υπουργέ,

Ο στόχος της ανοιχτής επιστολής μας δεν είναι να επαναλάβουμε την άποψη μας γύρω από την εργασιακή εφεδρεία. Είναι γνωστό ότι διαφωνούμε.

Στόχος μας μετά και τις προχθεσινές δηλώσεις σας περί πλεονάζοντος Διοικητικού προσωπικού είναι να σας ενημερώσουμε για το ποια είναι η ακριβής εικόνα γύρω από το Διοικητικό προσωπικό γιατί για εμάς είναι σίγουρο ότι δεν σας έχουν ενημερώσει σωστά.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτουμε μια σειρά στοιχεία που αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο.

Δηλαδή ότι όχι μόνο δεν υπάρχει πλεονάζον διοικητικό προσωπικό αλλά απεναντίας τεράστια έλλειψη σε όλες τις κατηγορίες.


ΑΠΟΔΕΙΞΗ 1η
Κύριε Υπουργέ,

Πριν 17 χρόνια (δηλαδή το 1994) η ΔΕΗ είχε 36710 εργαζόμενους.
Σήμερα 17 χρόνια μετά με σχεδόν διπλάσια εργοστάσια, με χιλιάδες χιλιόμετρα περισσότερο δίκτυο σε όλα τα επίπεδα τάσης (υψηλή – μέση – χαμηλή), με εκατοντάδες χιλιάδες περισσότερους καταναλωτές έχει 15462 λιγότερους!!!

Πιο συγκεκριμένα στους Διοικητικούς υπαλλήλους για τους οποίους έγινε λόγος ότι υπάρχουν πλεονάζοντες η μείωση του προσωπικού από το 1996 ξεπέρασε το 72%.

Οι Διοικητικοί υπάλληλοι από 6717 το 1996 έφτασαν μόλις τους 3905 σήμερα. Δηλαδή 2814 λιγότεροι!

Πως μπορεί λοιπόν μετά από αυτή την εξελικτική πορεία της συνεχούς μείωσης των Διοικητικών υπαλλήλων να γίνεται λόγος για πλεονάζοντες;

ΟΧΙ κύριε Υπουργέ

Δεν υπάρχουν πλεονάζοντες και η μεγαλύτερη απόδειξη είναι ότι εκατοντάδες καταστήματα εμπορίας είναι χωρίς το απαραίτητο προσωπικό με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι καταναλωτές.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ 2η
Κύριε Υπουργέ όπως αναφέραμε πιο πάνω όχι μόνο δεν υπάρχουν πλεονάζοντες Διοικητικοί Υπάλληλοι αλλά απεναντίας τεράστια πλέον έλλειψη και σε Διοικητικούς.

Αδιαμφισβήτητη απόδειξη των όσων υποστηρίζουμε είναι :


α) οι 55 προσλήψεις Διοικητικών υπαλλήλων που έγιναν το 2010 με βάση διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που βρισκόταν σε εξέλιξη από τον Ιανουάριο του 2007 και που είχε δρομολογηθεί με τις ανάγκες του 2005!!! και

β) η τελευταία απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ (13/4/2011) όπου κινούμενη μέσα στους ασφυκτικούς περιορισμούς του: 5 αποχωρήσεις/1 πρόσληψη ζητά την έγκριση πρόσληψης 470 νέων υπαλλήλων όπου μέσα σε αυτούς είναι δεκάδες Διοικητικοί Υπάλληλοι.

Να είστε σίγουρος κύριε Υπουργέ ότι εάν δεν υπήρχαν ανάγκες το Δ.Σ. της ΔΕΗ δεν θα ζητούσε και μάλιστα ομόφωνα την άμεση πρόσληψη νέων υπαλλήλων.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ 3η
Κύριε Υπουργέ

Τρίτη απόδειξη για την τεράστια έλλειψη προσωπικού είναι η συμβολική κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ από την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στις 15 Μάρτη του 2010 με μοναδικό σκοπό και στόχο την ανάδειξη του θέματος.

Κεντρικό μήνυμα της συμβολικής μας κατάληψης ήταν το «Δεν είναι δυνατό την ώρα που υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι η κυβέρνηση αντί να κάνει προσλήψεις στη ΔΕΗ να καταφεύγει στη λύση των υπερωριών του λιγοστού πλέον προσωπικού»


Κύριε Υπουργέ,

Η κίνηση μας αυτή που αναδεικνύει τα αισθήματα αλληλεγγύης της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ απέναντι στους άνεργους συνανθρώπους μας αλλά και τις αναγκαστικές υπερωρίες που γίνονται για να μπορέσει να λειτουργήσει η ΔΕΗ είναι μια ακόμα απόδειξη για το ότι τελικά όχι μόνο δεν υπάρχουν πλεονάζοντες αλλά απεναντίας τεράστια έλλειψη σε όλες τις ειδικότητες.


Ως εκ τούτου με βάση τα παραπάνω σας καλούμε να μην κάνετε λόγο για πλεονάζοντες γιατί δεν είναι έτσι .

Απεναντίας άμεσα και πριν να είναι αργά, με αίσθημα ευθύνης σας ζητούμε να απεμπλέξετε την ΔΕΗ από τις οριζόντιες πολιτικές του 1/5 ή 1/10 οι οποίες δεν μπορεί να είναι σωστές για όλους τους χώρους.

Στη ΔΕΗ χρειαζόμαστε προσλήψεις γιατί

όχι μόνο δεν περισσεύει κανείς αλλά γιατί λείπουν πολλοί και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα πριν η Επιχείρηση που παράγει το Δημόσιο αγαθό καταρρεύσει λειτουργικά."

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/659576/Article.aspx

No comments: