30.9.11

us macro 11-Sep-30

Τον Αύγουστο
ΗΠΑ: Μείωση εισοδημάτων, επιβράδυνση της κατανάλωσης

τα εισοδήματα μειώθηκαν κατά 0,1%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον Οκτώβριο του 2009. Η προσωπική κατανάλωση αυξήθηκε κατά 0,2%, έπειτα από άνοδο 0,7% που είχε παρουσιάσει τον Ιούλιο.
Η πραγματική καταναλωτική δαπάνη, προσαρμοσμένη στον πληθωρισμό, παρέμεινε αμετάβλητη.
Οι οικονομολόγοι της Wall Street εκτιμούσαν ότι τα προσωπικά εισοδήματα θα παρέμεναν αμετάβλητα και η προσωπική κατανάλωση θα ενισχυόταν κατά 0,1%.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2065827

ΗΠΑ: Βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος το Σεπτέμβριο
Βελτίωση παρουσίασε το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο, με τον σχετικό δείκτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν να ενισχύεται στις 59,4 μονάδες από 55,7 μονάδες που ήταν τον Αύγουστο.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2065874

Κίνα: Υποχώρησε για 3ο συνεχή μήνα ο ΡΜΙ μεταποίησης
Συρρικνώθηκαν για τρίτο συνεχή μήνα οι δραστηριότητες στον κλάδο μεταποίησης της Κίνας. Συγκεκριμένα ο ΡΜΙ διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο στο 49,9 στο ίδιο επίπεδο με τον προηγούμενο μήνα. Η ένδειξη του ΡΜΙ ενισχ'υει την άποψη των αναλυτών για προβλρπόμρνη ρπιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας που πιθανότατα θα είναι σταδιακή. Πάντως με τις εξελίξεις στις ΗΠΑ και στην Ευρωζώνη η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας που είναι και η δεύτερη παγκοσμίως δημιουργεί προβληματισμό.
http://www.sofokleousin.gr/archives/84588

No comments: