30.9.11

Reuters: Καθοριστική για τους όρους του PSI η έκθεση της τρόικας

Από την επόμενη έκθεση των επιθεωρητών της τρόικας θα κριθεί τυχόν αναθεώρηση της περικοπής του χρέους που θα υποστεί ο ιδιωτικός τομέας στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου διάσωσης της χώρας, σύμφωνα με αξιωματούχους της ευρωζώνης, τους οποίους επικαλείται το Reuters, χωρίς να τους κατονομάζει.
Η αξιολόγηση της τρόικας, που ενδεχομένως να είναι έτοιμη σε δύο ή τρεις εβδομάδες, θα δείξει το κατά πόσο πληροί η χώρα τους όρους για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Όπως σημείωσαν οι αξιωματούχοι, εάν στην έκθεση αναθεωρηθούν πτωτικά οι προβλέψεις για την ανάπτυξη της Ελλάδας, θα αλλάξουν επί τα χείρω και οι προβλέψεις για τα έσοδα της χώρας.
Σύμφωνα με το Reuters, εφόσον διαπιστωθεί ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας είναι μεγαλύτερες από ό,τι προβλεπόταν, οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης δύσκολα θα συμφωνήσουν να αναλάβουν αυτές εξ ολοκλήρου τα νέα βάρη και ενδεχομένως να ζητήσουν από τους ιδιώτες ομολογιούχους να συμβάλουν ακόμα περισσότερο, από το 21% που καλούνται να υποστούν στην παρούσα εκδοχή του PSI (πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων).
«Οι συνθήκες του πλαισίου μπορεί να άλλαξαν από την τελευταία επιθεώρηση. Όταν τα βάλουμε όλα κάτω μαζί, θα δούμε τι είδους συμπεράσματα θα βγάλουμε», διευκρίνισε πηγή της ευρωζώνης.
Σημείωσε επίσης ότι κανείς γνωρίζει πόσο μεγαλύτερη θα μπορούσε να είναι η συμμετοχή (του ιδιωτικού τομέα). «Θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι πολύ πιο κοντά στις τιμές αγοράς. Έχουν ακουστεί τα 50% αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα», παρατήρησε ένας άλλος αξιωματούχος.
«Το ζήτημα είναι εάν η τρέχουσα προσέγγιση οδηγεί σε βιώσιμη λύση ή όχι. Προς το παρόν δεν υπάρχει οριστική άποψη πάνω σ' αυτό, είναι ζήτημα της Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ να πουν εάν αυτό είναι πιθανό ή όχι», πρόσθεσε.
Πηγή: Reuters
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2065965

________________________________________

το μόνο βέβαιο είναι ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει (λαθάκια στο μέτρημα)

ας ελπίσουμε να μη μας χαλάσουν το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

No comments: