30.10.11

Αν η Ιταλία έχει πρόβλημα χρέους τότε Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία & ΗΠΑ είναι χειρότερα

XRIMANEWS.GR
Αν αποδεχτούμε πως η Ιταλία έχει πρόβλημα χρέους τότε ίσως να πρέπει να αναθεωρήσουμε την άποψη μας για τη Γερμανία και τη Γαλλία υποστηρίζει η Societe Generale, προσθέτοντας ότι η Ιταλία δε θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται από τις αγορές όπως συμβαίνει τώρα - Αλλά αν οι αγορές στράφηκαν στην Ιταλία, τότε υπάρχει κάθε λόγος να κάνουν το ίδιο και για τη Γερμανία και τη Γαλλία, καθώς οι δύο αυτές χώρες έχουν μεγαλύτερες εκτός προϋπολογισμού υποχρεώσεις και έτσι περισσότερο 'κρυφό' χρέος, αναφέρει η SocGen.
Οι χώρες έχουν κρυφά χρέη τα οποία είναι εκτός προϋπολογισμού και αυτά θα γίνονται όλο και πιο φανερά από δω και στο εξής, αναφέρει η SocGen, προσθέτοντας ότι στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία είναι σε χειρότερη θέση από την Ιταλία όσον αφορά στο χρέος τους.
Αυτό ακριβώς δείχνει και το διάγραμμα της εικόνας όπου φαίνεται πως η Ισπανία και η Ιταλία είναι στην καλύτερη θέση μεταξύ των υπολοίπων κρατών.

http://www.xrimanews.gr/oikonomia/18062-an-h-italia-exei-problhma-xreoys-tote-gallia-germania-bretania-hpa-einai-xeirotera

No comments: