31.10.11

Ομόλογα vs μετοχές: οι αγορές χρέους για πρώτη φορά μετά το 1861 σε καλύτερη "τριακονταετία" από την αγορά μετοχών

Tα κέρδη που καταγράφουν οι επενδύσεις σε ομόλογα είναι τα υψηλότερα της τελευταίας δεκαετίας, οδηγώντας τις αγορές χρέους για πρώτη φορά μετά το 1861 σε καλύτερη "τριακονταετία" από την αγορά μετοχών, μεταδίδει το Bloomberg.

Σύμφωνα με στοιχεία της Bank of America, οι επενδύσεις σε τίτλους σταθερού εισοδήματος σημείωσαν αύξηση 6,25%, σχεδόν τρεις φορές πάνω από την αύξηση 2,18% του S&P την περασμένη εβδομάδα.

Οι αγορές χρέους αναμένεται να αποφέρουν φέτος απόδοση 7,63%, τη μεγαλύτερη από το 2002.

Οι επιδόσεις αυτές οδηγούν την αγορά ομολόγων, για πρώτη φορά ύστερα από έναν αιώνα, σε καλύτερη "τριακονταετία" από την αγορά των μετοχών.

Συγκεκριμένα, η τελευταία φορά όπου τα ομόλογα εμφάνισαν αθροιστικά σε περίοδο 30 χρόνων υψηλότερες αποδόσεις από τις μετοχές ήταν το 1861, λίγο πριν από την έναρξη του αμερικανικού εμφυλίου.

Η εντυπωσιακή πορεία της αγοράς ομολόγων διαψεύδει τις προβλέψεις των επιφανέστερων αναλυτών, μεταξύ των οποίων οι Bill Gross, Meredith Whitney και Nicholas Taleb.
Ωστόσο, όπως επισήμανε στο Βloomberg ο Jeremy Siegel, συγγραφέας του βιβλίου "Stocks for the long run", ένα ράλι στα ομόλογα συμβαίνει "μία φορά στα χίλια χρόνια" και μακροπρόθεσμα τα κέρδη έναντι των μετοχών θα υποχωρήσουν.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/664303/ArticleNewsWorld.aspx

_________________________________________

χοντρά λεφτά

No comments: