26.10.11

Παζάρι για το "κούρεμα" και μετά τη Σύνοδο

Οι αγορές ποντάρουν τις τελευταίες ώρες ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να τραβήξει το σχοινί στα άκρα και να επιβάλει υποχρεωτικό κούρεμα και default για το ελληνικό χρέος, εξ ου και στοιχηματίζουν ότι η Σύνοδος δεν πρόκειται να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις.

Παρ΄ ότι το ενδεχόμενο να μην επέλθει συμφωνία με την Διεθνή Ένωση Τραπεζών (IIF) ενισχύεται, μετά και τις πληροφορίες ότι οι διαπραγματεύσεις περιήλθαν σε αδιέξοδο και διακόπηκαν, ενισχύοντας το σενάριο υποχρεωτικού «κουρέματος», οι περισσότεροι αναλυτές σημειώνουν ότι η Ευρώπη δεν είναι τώρα έτοιμη να το κάνει.

Και αυτό γιατί η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα δεν έχει διαμορφώσει τον απαραίτητο μηχανισμό για να αντιμετωπίσει τα απότοκα μιας τέτοιας κίνησης. Η ίδια κατέχει όπως σημειώνει το σημερινό report της Barclays Capital ελληνικά κρατικά ομόλογα ονομαστικής αξίας 60 δισ. ευρώ και τιμής κτήσης περίπου 46 δισ. ευρώ τα οποία θα πρέπει να μεταφερθούν στον EFSF.

Ταυτόχρονα, δεν έχει διαμορφωθεί κανένα δίχτυ ασφαλείας για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στο ευρωπαικό τραπεζικό σύστημα από «αναγκαστικό κούρεμα».

Τέλος, για την περίπτωση της Ελλάδας, και του εγχώριου τραπεζικού συστήματος που θα αντιμετωπίσει και το μεγαλύτερο πρόβλημα, δεν έχουν ακόμη μεταφερθεί τα απαραίτητα κεφάλαια στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
 
Με τα λιγότερα από 1,5 δισ. ευρώ που έχει αυτή τη στιγμή στο ταμείο του το ΤΧΣ δεν ανακεφαλαιοποιείται ούτε μια μεγάλη τράπεζα.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Σύνοδος θα περιορισθεί σε ένα πλαίσιο λύσης για το ελληνικό χρέος και οι διαπραγματεύσεις με το IIF θα συνεχισθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ παράλληλα θα τρέξουν και οι διαδικασίες προετοιμασίας για την περίπτωση αναγκαστικού κουρέματος.
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/663856/Article.aspx

_________________________________________

ποια €1.5δισ του ΤΧΣ;
αυτά που ΗΔΗ πήγαν για μισθούς και συντάξεις;;;;  
χαχαχαχαχαχαχα!!!! 
από τα λίγα που θυμάμαι ΟΛΟ το δημόσιο έχει μπει στο ΤΧΣ!!!

No comments: