6.12.11

Ψάχνοντας την ισοτιμία της νέας δραχμής

(εδώ για όσους το έχασαν)

βρήκα το ..σχέδιο της ..Κομισιόν για την ..έξοδο από την ..κρίση
με ημερομηνία ..2008

σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρονται: 
Πρώτον: Δημόσιες δαπάνες (οι οποίες τονώνουν άμεσα τη ζήτηση, σε αντίθεση με τη μείωση της φορολογίας εισοδημάτων η οποία μπορεί να απολήξει σε αποταμίευση), όπως προσωρινές ενισχύσεις σε άνεργους και φτωχούς, προσωρινή επιμήκυνση της χρονικής διάρκειας των επιδομάτων ανεργίας.
Δεύτερον: Δημόσιες επενδύσεις που θα ενισχύουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα στηρίζουν μακροπρόθεσμες πολιτικές, όπως η βελτίωση των υποδομών και η προστασία του περιβάλλοντος.
Τρίτον: Ενίσχυση της κατανάλωσης με τη μείωση της έμμεσης φορολογίας. Μεταξύ άλλων:
- Θα προταθεί μείωση των συντελεστών του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) γενικώς ή (μετά από ειδική συνεννόηση) σε συγκεκριμένους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας.
- Επίσης, θα προταθεί στο Συμβούλιο της Ενωσης να έχει προχωρήσει, πριν από την εαρινή σύνοδό του, σε μόνιμη μείωση του ΦΠΑ σε υπηρεσίες εντάσεως εργασίας.
- Τέλος, η Επιτροπή θα προτείνει μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ που επιβάλλεται σε «πράσινα» προϊόντα και υπηρεσίες.
- Οσον αφορά τη φορολόγηση των ακινήτων, αναμένεται ότι η Επιτροπή θα προτείνει τη μείωσή της προκειμένου για τα ακίνητα που έχουν τις προδιαγραφές εξοικονόμησης ενέργειας.
Τέταρτον: Εγγυήσεις και επιδοτήσεις δανείων, ώστε να αντιμετωπισθούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σε κεφάλαια κίνησης.
Πέμπτον: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να ενισχυθούν οι δυνατότητες απασχόλησης των χαμηλομίσθων.

Αυτά για να ξέρουμε που ..βρισκόμαστε!!!

No comments: