7.12.11

«Ξεπαγώνουν» τα μεγάλα έργα

Εως τα Χριστούγεννα ίσως να ξεκινήσουν και πάλι τα έργα στους «παγωμένους» αυτοκινητοδρόμους, είπε χθες ο υπουργός Υποδομών Μ. Βορίδης, που έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου για τα έργα Μετρό, τονίζοντας την απειλή να επιστραφούν στην Ε.Ε. κονδύλια 432 ευρώ.

Μιλώντας στην εκδήλωση «Αυτοκίνητο 2011», ο κ. Βορίδης τόνισε, ότι καθημερινά το Δημόσιο χάνει 180.000 ευρώ από τη λειτουργία των έτοιμων κατά το τεχνικό τους μέρους, γραμμών και σταθμών. Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί η υλοποίηση της σύμβασης για τη σήμανση των γραμμών από τη γερμανική εταιρεία. Σημειώνεται ότι αναμένεται να υπάρξει τελική συμφωνία με τη γερμανική εταιρεία, ίσως και την επόμενη εβδομάδα.
Διαπραγματεύσεις
Ακόμη ο κ. Βορίδης τόνισε, ότι ενδεχομένως μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες τουλάχιστον 1 από τα 5 «παγωμένα» έργα παραχωρήσεων «ίσως ξεκινήσει» καθώς ξανάρχισαν και πάλι οι διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους και τις τράπεζες. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι τα έργα αποτελούν πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση καθώς κοστίζουν 6,5 δισ. ευρώ και θα δημιουργήσουν 16.000 θέσεις εργασίας.
Είπε πως είναι άμεση προτεραιότητα η εξόφληση των οφειλών ύψους 290 εκατ. του Δημοσίου προς τις τεχνικές εταιρείες για έργα ΠΔΕ. Χθες ανακοινώθηκε η υπογραφή σύμβασης του έργου «επείγοντα μέτρα υποστήριξης της σήραγγας εκτροπής Αχελώου», προϋπολογισμού 14,5 εκατ./ ευρώ.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=112780389

No comments: