20.6.12

Ολάντ: Η Ευρωζώνη πρέπει να βρει τις δικές της λύσεις

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι ο ίδιος και η Γερμανίδα καγκελάριος Aγκελα Μέρκελ γνωρίζουν ότι η ευρωζώνη πρέπει να βρει μόνη της τη λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους κι όχι να αναζητήσει εξωτερική βοήθεια.
«Μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις... αλλά η κ. Μέρκελ και εγώ γνωρίζουμε ότι η Ευρώπη πρέπει να δώσει την δική της απάντηση», ανέφερε σε δημοσιογράφους στη διάρκεια της συνόδου του G20 στο Μεξικό και πρόσθεσε: «Δεν πρέπει να δοθεί απ' έξω».
«Το ΔΝΤ δεν είναι εκεί για να στηρίζει την ευρωζώνη, ακόμη και αν το έχει πράξει για μερικές χώρες, όπως την Ελλάδα», συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος.
Οι αγορές αναμένουν από τους ηγέτες της Ομάδας των 20 (G20) να συνεργαστούν πιο στενά, υποστήριξε από την πλευρά της η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγγελα Μέρκελ, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή της για «περισσότερη Ευρώπη» και συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαίων. «Επέμεινα ότι χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη και μια πιο βαθιά συνεργασία» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος μιλώντας στους δημοσιογράφους, κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της συνόδου των πλούσιων και αναδυόμενων χωρών. «Χρειαζόμαστε μια γερή δόση δημοσιονομικής εξυγίανσης και αναπτυξιακής ώθησης ταυτόχρονα» πρόσθεσε.
Η σημερινή ημέρα θα είναι αφιερωμένη στο διεθνές εμπόριο και τις χρηματοπιστωτικές αγορές, διευκρίνισε η καγκελάριος της Γερμανίας.«Χρειαζόμαστε περισσότερες ελεύθερες συναλλαγές και έναν πιο εντατικό αγώνα κατά του προστατευτισμού» συνέχισε, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα «αμφιλεγόμενο» θέμα.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2196384

No comments: