11.9.12

Παραμονή


Μια καλή παραμονή είναι η σημερινή, επέτειος μάλιστα της 11/9.
Αύριο έχουμε τη κρίσιμη απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού δικαστηρίου σχετικά με το πόση εξουσία μπορεί να δοθεί στα ευρωπαϊκά όργανα, σε σχέση με το γερμανικό "βασικό νόμο" (Σύνταγμα, ελληνιστί: κουρελόχαρτο), και τις ολλανδικές εκλογές. Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα, συγκροτούνται επιτροπές για τις γερμανικές ..αποζημιώσεις.

Οι συνέπειες για το ελληνικό ζήτημα, της διάσωσης των €240δισ., ενδέχεται να είναι σημαντικές. Η χώρα μας αποτελεί ένα μέγεθος περίπου το μισό της κεφαλαιοποίησης της Apple, στεκούμενη σε ένα εξαιρετικό οικόπεδο απέναντι από περιοχές που φλέγονται, και κυριολεκτικά και μεταφορικά. Όμως και αυτοί που αποφασίζουν δείχνουν να "κάθονται στο φράκτη" και αφήνουν το χρόνο να προχωρήσει.

Ο χρόνος που περνάει είναι καθοριστικός: η ύφεση έχει φτάσει να τρώει το υγιές κομμάτι της ελληνικής οικονομίας, αυτό που παράγει, την ώρα που κανείς ημεδαπός και αλλοδαπός δεν αισθάνεται ελεύθερος. Προτάσεις για τη κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού λόγω παράτασης εφαρμογής των "μέτρων κάσας" δεν βοηθούν ιδιαίτερα.


2 comments:

Anonymous said...

υπαρχει φως στο τουνελ?

geokalp said...

"αυτοί που αποφασίζουν δείχνουν να "κάθονται στο φράκτη" και αφήνουν το χρόνο να προχωρήσει"