12.5.10

Βρετανία: Φόβοι για τη μείωση του ελλείμματος, πτώση της στρελίνας

Η στερλίνα [GBP=X] Σχετικά άρθρα υποχώρησε έναντι και των 16 κυριότερων νομισμάτων του κόσμου εν μέσω εικασιών ότι ο ηγέτης των Συντηρητικών Ντέϊβιντ Κάμερον και ο ηγέτης των Φιλελευθέρων Δημοκρατών Νικ Κλεγκ δεν θα καταφέρουν να κρατήσουν τις υποσχέσεις τους για τη μείωση του ελλείμματος το οποίο σύμφωνα με την Standard & Poor’s θα αυξηθείς το 77% του ΑΕΠ φέτος. Η λίρα σημείωσε χθες άνοδο όταν ο Ντέϊβιντ Κάμερον αντικατέστησε τον Γκόρντον Μπράουν μετά από πέντε ημέρες συνομιλιών από τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Η απόδοση των δεκαετών ομολόγων της χώρας υποχώρησε χθες τέσσερις μονάδες βάσης στο 3,88%.

Παρά το γεγονός ότι το κόμμα των Συντηρητικών κέρδισε τις περισσότερες έδρες στις βουλευτικές εκλογές από το 1931, ο Κάμερον ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών προκειμένου να απομακρύνει το Εργατικό Κόμμα του Γκόρντον Μπράουν. Αργά χθες ο Κάμερον ανακοίνωσε τη δημιουργία συνασπισμού με τους Φιλελεύθερους.

Οι ηγέτες του συνασπισμού θα προτείνουν περικοπές 6 δισ. στερλινών (8,93 δισ. δολ.) σε 50 ημέρες για περιορισμό του ελλείμματος προϋπολογισμού, αύξηση του ορίου καταβολής φόρου εισοδήματος, μελέτη για τον διαχωρισμό της λιανικής από την επενδυτική τραπεζική και αύξηση της εποπτείας των τραπεζών από την Bank of England, σύμφωνα με αξιωματούχους των Συντηρητικών.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1814853

No comments: