12.5.10

Σε επίπεδα ρεκόρ ο χρυσός

Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ στην Ασία διαπραγματεύθηκε ο χρυσός μετά την αναρρίχησή του στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών χθες εν μέσω ανησυχιών των επενδυτών ότι η διεθνής οικονομική στήριξη των ευρωπαϊκών κρατών με ελλείμματα θα πιέσει τα νομίσματα.

Οι ράβδοι χρυσού για άμεση παράδοση υποχώρησαν 0,4% φθάνοντας στα 1.228,47 δολ. η ουγγιά στις 9:58 π.μ. στη Σιγκαπούρη μετά την αναρρίχησή του στα επίπεδα ρεκόρ των 1.234,50 δολ. χθες. Το προηγούμενο υψηλό του πολύτιμου μετάλλου ήταν τα 1.226,56 δολ. στα οποία αναρριχήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου.

Χθες ο χρυσός ανέκτησε το ράλι του καθώς το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα υποχώρησε για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες εν μέσω αμφιβολιών ότι ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης ύψους περίπου 1 τρισ. δολ. θα επιτύχει να αποτρέψει την κρίση του ελλείμματος στην Ελλάδα που επανελήφθη σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Φέτος ο χρυσός έχει σημειώσει άνοδο 12%, οδεύοντας να κλείσει δέκατο συνεχόμενο έτος ανόδου. Φέτος, το ευρώ έχει υποχωρήσει 12% έναντι του δολαρίου και ο MSCI World Index των μεγάλων χρηματιστηρίων υποχώρησε 2%, και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1814844

No comments: