11.5.10

κανείς δεν θα πληρωθεί τις θυσίες του

Σήμερα μιλούν όλοι για "νέα φάση" των αγορών, με το ΧΑ στο -2% τώρα και το ευρώ στα $1,27.

Δεν νομίζω ότι έχουμε νέα φάση... τη παλαιά προσπαθούμε να χωνέψουμε καθώς έχει πέσει πάρα πολύ βαριά και έχουν τελειώσει τα perrier, έχουμε μόνο σουρωτές!

Το πόσο βαριά έχει πέσει φαίνεται από τους "ηγέτες" Μέρκελ/Σαρκο-ζεί που άλλα έλεγαν πριν μερικούς μήνες και άλλα λένε τώρα, πχ η Μέρκελ λέει "νέοι φόροι, ξεχάστε τις φοροαπαλλαγές" και ο Σάρκο παίρνει πίσω μέτρα κοινωνικής πολιτικής.
Δεν είναι δηλαδή μόνο ο Τρισσέ αναξιόπιστος, είναι - πλέον - και οι πολιτικοί απέναντι στους φηφοφόρους τους. Τυχόν ομοιότητες με εγχώριους πολιτικούς ελεγχονται ως ανακριβείς (κλισέ).

Να γράψω το απίστευτο: εφόσον οι πολιτικοί των δυνατών χωρών κοροϊδεψαν τους δικούς τους ψηφοφόρους, οι εγχώριοι πολιτικοί καλώς κορόϊδευαν τα όργανα της ΕΕ με τα πλαστά στοιχεία που έστελναν! Ο εγχώριος λαός έζησε μερικά ακόμα χρόνια "μεθυσμένος" με την "ισχυρή οικονομία" του. Θα το πληρώσουμε βέβαια αλλά μάλλον λιγότερο από ότι θα μας άξιζε.
Και αυτό διότι ο υπό θυσίες γερμανός εργαζόμενος, που υπέμεινε μείωση του πραγματικού του μισθού σε επίπεδα κάτω του 1990 με "όραμα" ..αυξήσεις 6.5% το 2009-2010, ούτε αυτός θα πάρει... Να του φτάνει που λειτουργεί οργανωμένα το κράτος του!

Καλά να είμαστε

1 comment:

Anonymous said...

Καλησπέρα,

Σας στέλνω αυτό το μήνυμα διότι ενδιαφέρομαι να σας κάνω μια προσφορά συνεργασίας, ονομάζομαι Λυδία και είμαι η υπεύθυνη του www.forexpros.gr, αν σας ενδιαφέρει παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο lydia@fusionmedialtd.com.Θα περιμένω απάντηση σας.

Καλή συνέχεια,