2.9.10

Μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων προτείνει το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

Πέντε προτάσεις για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας κατέθεσε χθες το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στην κυβέρνηση. Ο πρόεδρός του, κ. Γιάννος Γραμματίδης, πρότεινε την επιτάχυνση μείωσης των φορολογικών συντελεστών στα νομικά πρόσωπα (Α.Ε,. ΕΠΕ και αλλοδαπά υποκαταστήματα) από 24% στο 20%.

Επίσης, και στο μέτρο που δεν υπάρχει επικάλυψη με τις διατάξεις του νέου Αναπτυξιακού Νόμου, διακεκριμένο ποσοστό εκ των κερδών που επανεπενδύεται από την επιχείρηση, να απαλλάσσεται πλήρως της φορολογίας.

Ο κ. Γραμματίδης προτείνει, σε σχέση με τη διάκριση κερδών σε διανεμόμενα και διακρατούμενα (24% έναντι 40%) που αποτελεί «τιμωρία» των κεφαλαίων που αναλαμβάνονται για επανεπένδυση, πυροδοτεί αντίθεση με το σύγχρονο πνεύμα της ακώλυτης και ανέξοδης κίνησης των κεφαλαίων και συνεπώς καταλήγει να είναι μη ελκυστική για τους επενδυτές, να κλείσει η ψαλίδα των συντελεστών φορολόγησης (24% - 40%).

Ταυτόχρονα ζητεί να δοθούν στοχευμένα κίνητρα, για την είσπραξη των οφειλομένων εργοδοτικών εισφορών υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων. Μέρος της παραοικονομίας των 70 δισ. (30% ΑΕΠ) περίπου αποτελεί και η εισφοροδιαφυγή, όπου μόνο για το ΙΚΑ το συσσωρευμένο χρέος από ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις είναι της τάξης των 8 δισ. ευρώ. Δηλαδή το 30% των εσόδων κάθε χρόνο «χάνεται». Ζήτησε να θεσπισθούν ειδικές ρυθμίσεις, στο πρότυπο των φορολογικών περαιώσεων, με ειδικά γενναία κίνητρα για εργοδότες και ασφαλιζόμενους και θεσμοθετημένες χρηματοοικονομικές διευκολύνσεις, με στόχο την άμεση είσπραξη των οφειλόμενων εργοδοτικών εισφορών, υπέρ των ασφαλιστικών Ταμείων. Στις προτάσεις του ελληνοαμερικανικού περιλαμβάνεται η μη αύξηση του ΦΠΑ που θα οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης, μείωση τζίρου, περισσότερες απολύσεις και αύξηση του πληθωρισμού και η εξειδίκευση των μέτρων διευκόλυνσης και επιτάχυνσης των επενδυτικών πρωτοβουλιών με τη θέσπιση στρατηγικών τομέων στήριξης της καινοτομίας με κεντρικό συντονισμό.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_02/09/2010_413403

________________________

Ναι ναι ναι!

Τα ίδια διαβάσατε πριν από λίγο από το ΔΟΨ!!!

Ίσως τα νέα να κυκλοφορούν γρήγορα...

No comments: