9.9.10

Fidel Castro: Μη λειτουργικό το κουβανικό μοντέλο

Με μία ρηξικέλευθη δήλωση ο Fidel Castro χαρακτηρίζει το οικονομικό μοντέλο της Κούβας αναποτελεσματικό, όπως τουλάχιστον αποκαλύπτει συνέντευξη του Κουβανού ηγέτη σε Αμερικανό δημοσιογράφο.

Ο Jeffrey Goldberg, συντάκτης του περιοδικού "Atlantic Monthly", έγραψε στο blog του ότι σε ερώτηση προς τον κ. Castro για το εάν το οικονομικό μοντέλο της Κούβας "αξίζει να επιβληθεί και σε άλλες χώρες", εκείνος απάντησε πως "το κουβανέζικο μοντέλο δεν είναι πλέον λειτουργικό ούτε για εμάς".

Επισημαίνεται ότι ο αδερφός του Raul Castro έχει αναλάβει πρωτοβουλίες μεταρρυθμίσεων με στόχο την απελευθέρωση της οικονομίας της χώρας.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/602840/ArticleNewsWorld.aspx

Φ. Κάστρο: Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου για το κουβανικό μοντέλο

ΑΠΕ Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Φιντέλ Κάστρο δήλωσε σήμερα Παρασκευή πως οι δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες το κουβανικό μοντέλο δεν λειτουργεί πια στο κομμουνιστικό νησί, παρερμηνεύθηκαν από το αμερικανικό περιοδικό "The Atlantic", στο οποίο μίλησε πρόσφατα.

"Η αλήθεια είναι πως η απάντησή μου εξέφραζε ακριβώς το αντίθετο από εκείνο που οι δύο δημοσιογράφοι ερμήνευσαν στο θέμα του κουβανικού μοντέλου", πρόσθεσε ο Κουβανός πρώην πρόεδρος κατά την παρουσίαση του δεύτερου μέρους της αυτοβιογραφίας του.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1865805

No comments: