9.9.10

Stark: Κώδωνας κινδύνου για γερμανικές τράπεζες

Υπές της ιδιωτικοποίησης των κρατικών γερμανικών τραπεζών που χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια τάχθηκε ο κ. Juergen Stark, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως αποκαλύπτουν οι "F.T. Deutschland".

Ο κ. Stark φέρεται να δήλωσε σε συνέδριο των χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίας πως οι αποταμιευτικές τράπεζες Sparkasse, οι οποίες δεν συμπεριελήφθησαν στα ευρωπαϊκά stress tests, και οι κρατικές Landesbank βρίσκονται σε κίνδυνο.

Όπως αποκαλύπτει και το Reuters, ο κ. Stark δήλωσε πως οι γερμανικές τράπεζες πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν και επισήμανε πως η Γερμανία θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισπανίας.

Ως προς τους νέους κανόνες που αναμένεται να ανακοινωθούν για τις τράπεζες με τη Βασιλεία ΙΙΙ, ο κ. Stark υποστήριξε πως η Γερμανία -η οποία αντιδρά περισσότερο από όλα τα μέλη του G20- θα χρειαστεί να προχωρήσει σε κάποιους συμβιβασμούς. Επίσης, φέρεται να αποκάλυψε πως οι ΗΠΑ στοιχηματίζουν στο ότι ο γερμανικός τραπεζικός κλάδος δεν θα παραμείνει με την ίδια μορφή όταν επιβληθούν οι κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/602853/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: