1.9.10

Markit: Επιβράδυνση στον ΡΜΙ μεταποίησης ΕΕ

ην εικόνα της επιβράδυνσης της ευρωζώνης επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του Markit για τον δείκτη ΡΜΙ βιομηχανικού κλάδου για τον Αύγουστο.

Στην τελική αναθεώρηση των στοιχείων του Αυγούστου, ο δείκτης ΡΜΙ τοποθετείται στο χαμηλότερο επίπεδο 6 μηνών, στο 55,1. Αν και ο δείκτης αναβαθμίστηκε οριακά από την αρχική εκτίμηση του 55, η απόσταση από το 56,7 που καταγράφηκε τον Ιούλιο είναι σημαντική.

Επισημαίνεται πως ένδειξη του δείκτη άνω του 50 αντιστοιχεί σε ανάπτυξη δραστηριοτήτων.

"Τα στοιχεία για τον δείκτη ΡΜΙ βιομηχανικού κλάδου δείχνουν ότι πραγματοποιείται η αναμενόμενη επιβράδυνση του κλάδου από τον ισχυρότερο ρυθμό ανάπτυξης που καταγράφηκε στις αρχές του έτους", αναφέρει ο κ. Rob Dobson του Markit και συμπληρώνει: "Ο ρυθμός επέκτασης της παραγωγής και των νέων παραγγελιών επιβραδύνεται αξιοσημείωτα τον Αύγουστο, αν και στα τρέχοντα επίπεδα ο κλάδος μεταποίησης θα πρέπει να συνεισφέρει σημαντικά στο ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου".

Αυτό που είναι εμφανές είναι οι μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των χωρών-μελών της ευρωζώνης, καθώς τα επιμέρους στοιχεία δείχνουν πως η Γαλλία και η Γερμανία έχουν πολύ ισχυρότερους μεταποιητικούς κλάδους απ' ό,τι η Ιταλία και η Ισπανία, "ενώ η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη βαθιά ύφεση", αναφέρει ο κ. Dobson.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/601430/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: