28.4.11

Νέο άλμα στις τιμές των εμπορευμάτων

Σε νέο ιστορικό υψηλό εκτινάχθηκε η τιμή του χρυσού, αγγίζοντας τα 1.532 δολ. ανά ουγκιά, καθώς η Fed, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, πρακτικά έδωσε το πράσινο φως για νέα κάθετη πτώση του δολαρίου, ενώ οι αναλυτές βλέπουν υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος ακόμη και στο 1,50 δολ. έναντι του ευρώ.

Σχεδόν όλα τα εμπορεύματα, από το αλουμίνιο και το πετρέλαιο μέχρι το καλαμπόκι και τον ψευδάργυρο, κινούνται ανοδικά, μετά τη συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, όπου αποσαφηνίστηκε πως δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Η τιμή του αργού στην αγορά της Νέας Υόρκης ενισχύθηκε κατά 44 σεντς, στα 113,20 δολ. ανά βαρέλι, ενώ η τιμή πετρελαίου brent σημείωσε άνοδο κατά 33 σνετς, στα 125,46 δολ. ανά βαρέλι.

"Ο βασικός παράγοντας για την αγορά εμπορευμάτων είναι πως η αμερικανική νομισματική πολιτική θα συνεχίσει να στηρίζει την ανάπτυξη για κάποιο χρονικό διάστημα", δήλωσε ο κ. Ben Westmore, αναλυτής για την αγορά εμπορευμάτων της National Australia Bank.

Η τιμή του αλουμινίου για συμβόλαια 3μηνης παράδοσης ενισχύθηκε κατά 1%, στα 2.771 δολ. ανά τόνο, επίπεδο που είναι και το υψηλότερο από τον Αύγουστο του 2008. Στην αγορά του Λονδίνου, η τιμή του χαλκού κατέγραψε μίνι ράλι 1,4%, στα 9.645 δολάρια.

http://www.euro2day.gr/news/market/123/articles/637151/Article.aspx

No comments: