7.9.11

Τραπεζικό "άλμα" 11% στο Χ.Α. μετά το λουτρό αίματος

 full αναδημοσίευση από τον gr χωρίς δικές μου αισθητικές παρεμβάσεις

Χτες ο υπουργός δήλωσε ότι θα απολυθούν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, ότι ουσιαστικά θα μπορούν να απολυθούν και πολλοί από τον στενό δημόσιο τομέα και ότι οι αποδοχές τους θα μειωθούν περισσότερο και ακόμη περισσότερο στο μέλλον μέχρι τελικής εξόντωσης.

Εντάξει, έκαναν και κάποιες θετικές ανακοινώσεις για το τελικό άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, οι περισσότερες όμως ανακοινώσεις ήταν κυρίως κατά του δημόσιου υπαλλήλου που μετατρέπεται πλέον, και με επίσημο θεσμικό τρόπο, σε κατσαρίδα για πάτημα.

Ήδη από τον άλλο μήνα πολλά παιδιά δημοσίων υπαλλήλων θα εγκαταλείψουν τις σπουδές τους όπως εγκατέλειπαν το σχολείο τα φτωχά παιδιά της δεκαετίας του 1950 και του 1960 αν δεν είχαν κάποιο κηδεμόνα να τα υποστηρίζει από στέρεες βάσεις, μετά λοιπόν από αυτό το λουτρό αίματος το χρηματιστήριο ανεβαίνει άνω του 7% καλπάζοντας.

Θέλω λοιπόν από αυτό το case study να σας μείνει αυτό: Λουτρό αίματος=άνοδος στο χρηματιστήριο, φτώχεια=βελτίωση της οικονομίας, εξαθλίωση του κόσμου=εκσυγχρονισμός των παραγωγικών δομών, χούντα=υψηλή οικονομική ανάπτυξη, δημοκρατία και συνδικαλιστικές κατακτήσεις=μικρά κέρδη προς το κεφάλαιο και απολύσεις.

Το καταλάβατε το μάθημά σας ή ακόμα; Η οικονομία θα φτιάξει και εσείς θα κερδίζετε 400 ευρώ. Το μάθημα είναι ότι οι πιθανότητες επιβίωσής σας έχουν πέσει κάτω από το 2%.....

Σε λίγο αντί για επιδόματα ανεργίας θα παίρνετε "ευκαιρίες" εργασίας με 400 ευρώ χωρίς κανένα δικαίωμα και δύο καρπαζιές, μια το μεσημέρι και μια το βράδυ.

Τα οικονομικά είναι απλοί νόμοι που μπορούν να περιγραφούν με ελάχιστες εξισώσεις.

Τα καταλάβατε ή ακόμη έχετε ορθολογικές σοσιαλιστικές ελπίδες για ένα καλύτερο Κευνσιανό μέλλον το οποίο πιστεύετε ότι μπορεί να κατακτηθεί επιστημονικά και πολιτικά; Γιατί τότε είσαστε ανίατες περιπτώσεις.

Έπρεπε να νιώσετε το μαχαίρι στο λαιμό σας για να αναπολήσετε, πολλοί από εσάς όπως έμαθα, τον Κουφοντίνα. Είναι αργά όμως πια για δάκρυα Στέλλα....

___________________________________________

Χωρίς ..πάτο η άνοδος για την ΕΤΕ @ 22.7% στα €3.42
Πάνω από 17% ο τραπεζικός δείκτης - Χαλυβδόφυλλα τα λέγανε;
Τέτοιας κλίμακας άνοδος δεν γεννά κανέναν προβληματισμό - όλα λυμένα!

9 comments:

Κυριάκος said...

Μπούρδες χωρίς τέλος και χωρίς έλεος. Σιγά τα αίματα, μερικοί καλομαθημένοι θα ζοριστούν (λίγο) να πληρώσουν τις δόσεις του στεγαστικού για το εξοχικό τους και ίσως να ακυρώσουν τα σχέδια για εκείνο το τζιπάκι που ζαχάρωναν. Δράμα, τι να σου πω, καταστεναχωρήθηκα. Ρώτα κανένα ΔΥ να σου πει (εγώ ρώτησα) οι άνθρωποι είναι 10 φορές πιο λογικοί από κάτι υστερικούς σαν τον GR: "Περικοπές θα γίνουν γιατί το κράτος είναι χρεοκοπημένο, καλύτερα λοιπόν το ενιαίο μισθολόγιο για να μην την πληρώσουμε όλοι" αυτό μου είπαν.

Greek Rider said...

Συγνώμη αλλά ο κάθε ένας ανάλογα τα οικονομικά του και την θέση του κρίνει τις καταστάσεις.

Αν είσαι δημόσιος υπάλληλος και σπουδάζεις 2 παιδιά σε άλλες πόλεις και με τόση ανεργία δεν μπορείς να βρεις και 2η δουλειά τότε αυτά που γράφω είναι και λίγα.

Αν κάποιος είναι καλοπληρωμένος εφοριακός και τελωνειακός ή είναι ήδη "φορτωμένος" ή καβατζομένος τότε ισχύει ότι λέει ο Κυριάκος.

Δεν ισχύουν όλα για όλους, ανάλογα την θέση του κάθε ενός.

Κυριάκος said...

GR ρώτα τους απολυμένους του 902 για να καταλάβεις τι θα πει πογκρόμ. Κατά τα άλλα, οι ΔΥ των 60.000+ θα δούνε κάποια μείωση (και όχι σίγουρα, ο υπουργός άφησε παραθυράκι με το πριμ παραγωγικότητας) και για απολύσεις ούτε λόγος να γίνεται, απλά θα τρίξουν λίγο τα δόντια σε μερικές χιλιάδες αργόμισθους με την εφεδρεία ώστε να μην γκρινιάξουν πολύ που θα τους εκπαιδεύσουν και θα τους μετατάξουν σε κάποια θέση που θα χρειαστεί να κάνουν και λίγη δουλειά. Η κυβέρνηση αυτή (όπως και οι προηγούμενες) έχει δείξει ξεκάθαρα πως δεν θέλει να ακουμπήσει τους ΔΥ και προτιμά να πνίξει στους φόρους τον ιδιωτικό τομέα για να τους προστατέψει. Είναι πρόκληση να μιλάμε για πογκρόμ όταν κάνει τα ελάχιστα.

Anonymous said...

Με ποιά λογική αυτό είναι καλό για τις τράπεζες.Όλα τα δάνεια δημόσιοι υπάλληλοι τα έχουν πάρει.

geokalp said...

καλημέρα σε όλους

Κυριάκο ο πληθωρισμός ο δικός μου τρέχει με 6%, ο δικός σου με 4.5% ενώ του gr είναι στο 0.5% - δεν ψωνίζουμε όλοι τα ίδια

geokalp said...

ανώνυμε
απλά το κράτος εξοικονομεί χρήματ με τα οποία μπορεί να διευκολύνει (ξανά) τις τράπεζες - ποιον άλλον;

geokalp said...

ως σχόλιο ταιριάζει στο ποστ:

Α.Λοβέρδος
χωρίς αλλαγές στη διοίκηση της Δικαιοσύνης η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει
όποιος πιστεύει πως μπορεί να ασκήσει πολιτικές χωρίς να νικήσει το ελληνικό Δημόσιο αυταπατάται
Θεωρώ εχθρούς τους γραφειοκράτες - η γραφειοκρατία είναι αντίπαλος και όχι σύμμαχος
«Δεν είμαι εγώ ο porte parole της ελληνικής γραφειοκρατίας, το 1 εκ. υπαλλήλους που ταλαιπωρούν τα 10 εκ. πολιτών, με την βεβαιότητα ότι «τι μας νοιάζει ο ιδιωτικός τομέας αφού είναι ισόβιος ο δημόσιος» και που μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν. Τα 10 εκατομμύρια πληρώνουν το 1 εκατομμύριο. Αυτό πρέπει να έχει εχθρούς. Στην πρώτη γραμμή υπέρ της γραφειοκρατίας είναι το Σύνταγμα, εκεί στηρίχθηκε η νομολογία και η διοίκηση (…) Μας ταλαιπωρεί το θέμα. Υπάρχει θέληση και πρόσωπα που σπάνε τα μούτρα τους, πάνω σε αυτό που χτίστηκε μεταπολιτευτικά, βασιζόμενο στο Σύνταγμα της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας, που με τον τρόπο που ερμηνεύτηκε απ’ την διοίκηση και την δικαιοσύνη, έγινε βραχνάς και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις δυο λογιών άχυρα..»

_____

προφανώς και δεν θυμήθηκε να πει ότι με το Σύνταγμα της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας κανείς πολιτικός δεν μπορεί να πάει φυλακή
αλλά ίσως αυτό να μην είναι γραφειοκρατία

Anonymous said...

Ο Κυριάκος έχει τόση σχέση με οικονομία όσο εγώ με ζωολογία.

1ον, άλλες οι ανάγκες του 1860, άλλες του 2010. Πλέον αντικειμενικά υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για να μπορεί ο εργαζόμενος να πάρει ένα αυτοκίνητο για να χωράει όλη η οικογένεια. Στο κάτω κάτω αυτά μαρτυράν τα κέρδη των εισηγμένων που από το 01-09 ήταν κοντά στα 50 δις. Θα μου πεις προήλθαν από δανεισμό. So what, σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες το 65-70% του ΑΕΠ προέρχεται από την κατανάλωση - δανεισμός
Επιπλέον δε βρίσκω το λόγο να μην μπορεί ο εργαζόμενος να έχει ένα εξοχικό την ώρα που η άρχουσα τάξη έκανε παρέλαση με τις θαλαμηγούς στη Μύκονο. Τα κέρδη τους δεν προήλθαν από μαγικά, κάποιοι δούλεψαν.

Λογικός δεν είναι αυτός που λέει "σφάξε με αγά μου να αγιάσω". Λογικός είναι αυτός που ρωτάει γιατί αυξάνεται η ανεργία (σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο) ενώ οι ανάγκες παραμένουν ίδιες; Μήπως έπεσε τεμπελίτιδα; Η υπάρχει οξεία καπιταλιστική κρίση; Γιατί μειώθηκαν κατά 20% οι μισθοί τα σπριντερ; Βαρέθηκε ο κόσμος να ψωνίζει; Μήπως λόγω του μνημονίου και της αφαίμαξης του εργατικού εισοδήματος δεν μπορεί ο κόσμος να αγοράσει; Αρα μήπως φταίει ο καπιταλισμός και όχι οι ταξιτζήδες;

Και επειδή είναι της μόδας ο αντικομμουνισμός μάθε πως τα κυριότερα "στοιχεία" μιας οικονομίας είναι το ΑΕΠ, οι κυκλοι και ο πληθωρισμός. Και στα 3 η Ελλάδα συμβαδίζει με τις υπόλοιπες καπιταλιστικές χώρες (σε αναλογία ε). Αν ήταν Σοβιετία θα ακολουθούσε δικούς της ρυθμούς ανάπτυξης και δεν θα την ακουμπόυσε η ύφεση. Τρανό παράδειγμα το "θαύμα" της ΕΣΣΔ που από το 29-32 είχε ανάπτυξη. Μαγικό ε;

geokalp said...

ανώνυμε θα εκτιμούσα ένα ψευδώνυμο, τόσο μάθημα έκανες