12.9.11

Έπιασε δουλειά η BlackRock

Πρεμιέρα σήμερα για τους ελέγχους των δανειακών χαρτοφυλακίων των τραπεζών από την αμερικανική ελεγκτική εταιρία BlackRock, καθώς κατά τη διάρκεια της ημέρας οι ελληνικές τράπεζες οφείλουν να δώσουν όλα τα στοιχεία όσων πελατών (φυσικών και νομικών προσώπων) έχουν δανειακές υποχρεώσεις από 25 εκατ. ευρώ και άνω.

Το δεύτερο ραντεβού, όσον αφορά στη ροή των στοιχείων, θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, όταν οι τράπεζες θα δώσουν το δεύτερο πακέτο, στο οποίο θα περιλαμβάνονται όλα τα δάνεια από 1 έως 25 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για το πιο κρίσιμο σημείο γιατί αφορά σε χιλιάδες καταναλωτικά, στεγαστικά αλλά και σε δάνεια προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Τα αρμόδια τραπεζικά στελέχη εκτιμούν ότι μία πρώτη εικόνα από το "στρεσάρισμα" των χαρτοφυλακίων θα υπάρξει προς τα μέσα Οκτωβρίου, ενώ η επίσημη ανακοίνωση του πορίσματος της BlackRock θα γίνει στις αρχές Ιανουαρίου.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εκτιμάται ότι θα εντοπιστεί στα καταναλωτικά δάνεια, στα οποία ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων, παρά τις μαζικές ρυθμίσεις που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια, διαμορφώνεται στο 22% - 23% και αναμένεται να αυξηθεί όσο πιέζεται το οικογενειακό εισόδημα και βαθαίνει η ύφεση που μαστίζει την πραγματική οικονομία. 
 
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/656864/Article.aspx
_______________________________________

κάπως αργό το χρονοδιάγραμμα

No comments: