20.9.11

Siemens: Αποσύρει καταθέσεις από μεγάλη γαλλική τράπεζα

Ανάληψη άνω του μισού δισ. ευρώ έκανε πριν από δύο εβδομάδες η Siemens από λογαριασμό της σε μεγάλη γαλλική τράπεζα και μετέφερε τα χρήματα αυτά στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως αποκαλύπτουν οι Financial Times. Πρόκειται για μία ακόμα ένδειξη της δυσπιστίας απέναντι στις ευρωπαϊκές τράπεζες και της προσπάθειας των επιχειρήσεων να βρουν ασφαλή καταφύγια καθώς η κρίση χρέους μεταδίδεται στο χρηματοοικονομικό σύστημα.

Όπως αναφέρει πηγή των FT, η γερμανική πολυεθνική προχώρησε στην κίνηση αυτή τόσο γιατί ανησυχούσε για την υγεία της τράπεζας, όσο και για να επωφεληθεί από τα υψηλότερα επιτόκια που δίνει η ΕΚΤ.

Συνολικά, υπολογίζεται ότι η Siemens έχει «παρκάρει» 4-6 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ, κυρίως σε καταθέσεις μίας εβδομάδας. Η επιλογή αυτή είναι διαθέσιμη μόνο σε κάποιες πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, που έχουν τραπεζικές άδειες, οι οποίες τους επιτρέπουν να έχουν άμεσες καταθέσεις στην ΕΚΤ.

Το δημοσίευμα δεν αποκαλύπτει το όνομα της γαλλικής τράπεζας για την οποία γίνεται λόγος, όμως, η BNP Paribas διέψευσε ότι εμπλέκεται στο συγκεκριμένο περιστατικό.

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=100228

No comments: