9.10.11

Το «µεγάλο κούρεµα» στη ζωή µας

Δραµατικές ανατροπές σε εργασιακά και µισθούς καλούνται να ψηφίσουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Η αντίστροφη µέτρηση για την «τελική λύση» στο ελληνικό ζήτηµα έχει ήδη ξεκινήσει. Η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή το πολυνοµοσχέδιο µε το οποίο θα αφαιρέσει εισοδήµατα ύψους 5 δισ. ευρώ από τα νοικοκυριά το 2012, η τρόικα ολοκλήρωσε τον έλεγχό της και ετοιµάζει την έκθεση για την Ελλάδα προκειµένου να απελευθερωθεί η έκτη δόση και οι Ευρωπαίοι ετοιµάζονται για το «µεγάλο κούρεµα». Ολα αυτά αλλάζουν τη ζωή των Ελλήνων, οι οποίοι στην παρούσα φάση της κρίσης χρέους που απειλεί όλη την Ευρώπη έγιναν ο «σάκος του µποξ» και της εφαρµογής του πιο σκληρού προγράµµατος λιτότητας που υπέστη ποτέ Ευρωπαίος.

Το πολυνοµοσχέδιο, η ψήφιση του οποίου θα αποτελέσει τη µεγαλύτερη δοκιµασία για την κυβέρνηση στα δύο χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία, οδηγεί στην αφαίρεση εισοδήµατος από όλα τα στρώµατα της ελληνικής κοινωνίας καθώς εκτός από τις οριζόντιες περικοπές των µισθών των 750.000 δηµοσίων υπαλλήλων, τη µείωση των συντάξεων (κύριων και επικουρικών) σε ποσοστό ως 30%, φορολογεί για πρώτη φορά τα χαµηλά εισοδήµατα 2,5 εκατοµµυρίων νοικοκυριών που ως σήµερα καλύπτονταν από το αφορoλόγητο όριο των 12.000 ευρώ που µειώνεται στις 5.000 ευρώ. Επίσης οδηγεί στην ανατροπή του θεσµικού πλαισίου των επιχειρησιακών, κλαδικών και συλλογικών συµβάσεων εργασίας ολοκληρώνοντας έτσι την εσωτερική υποτίµηση που ξεκίνησε µε την υπογραφή του µνηµονίου πέρυσι τον Μάιο και οδήγησε ήδη στη µείωση των αποδοχών στον ιδιωτικό τοµέα κατά 15%. Με τις νέες αλλαγές η τρόικα προβλέπει ότι µέσω των ατοµικών συµβάσεων οι µισθοί θα µειωθούν περαιτέρω κατά 10%.

Το κρίσιµο πλέον ζήτηµα είναι κατά πόσο θα υπερψηφιστεί από την Κοινοβουλευτική Οµάδα του ΠΑΣΟΚ ή όχι, γεγονός που θα σηµάνει την απαρχή πολιτικών εξελίξεων.

« Με το νοµοσχέδιο επιχειρείται πλήρης παράδοση των εργασιακών δικαιωµάτων. Ανατρέπονται θεσµοί και κεκτηµένα των τελευταίων δύο δεκαετιών. Εγώ δεν θα ψηφίσω το κεφάλαιο για την αποδόµηση των εργασιακών σχέσεων και ελπίζω να µην το ψηφίσουν και άλλοι βουλευτές» δηλώνει µιλώντας προς «Το Βήµα» η πρώην υπουργός κυρία Λούκα Κατσέλη. Στο ίδιο κλίµα η κυρία Κατερίνα Μπατζελή επισήµανε ότι « οι συλλογικές συµβάσεις κατοχυρώνονται και από το κοινοτικό δίκαιο. Σε καµία περίπτωση η χώρα µας δεν µπορεί να είναι προάγγελος της αποδόµησης των συλλογικών συµφωνιών και ιδίως στον ιδιωτικό τοµέα»

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=424049&h1=true

Εδωσαν ...μάχη με τις κότες 
 
Provata1.jpg

 είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μην περάσει

No comments: