21.10.11

Ευρωπαϊκό "ΟΚ" για ένταξη της Ρωσίας στον ΠΟΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Μόσχα κατέληξαν σε συμφωνία που ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, ανακοίνωσε ο επίτροπος Εμπορίου της Ε.Ε.

Το μόνο ζήτημα που μένει να επιλυθεί ώστε να εισέλθει η Ρωσία στον ΠΟΕ, είναι η διμερής συμφωνία ανάμεσα στην Μόσχα και την Γεωργία, τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. Εφόσον ξεπεραστεί και αυτό το εμπόδιο, εκτιμάται ότι η ένταξη θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους.

Ο επίτροπος κ. Karel De Gucht, δήλωσε ότι με την διμερή συμφωνία που υπέγραψε η Ε.Ε. εξασφαλίζεται η προστασία ευρωπαϊκών θέσεων εργασίας στις βιομηχανίες αυτοκινήτων και εξαρτημάτων, από μια «μεταφορά» στην ρωσική επικράτεια.

Το ζήτημα της αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν το μεγάλο «αγκάθι» των διαπραγματεύσεων, αλλά σύμφωνα με τον επίτροπο βρέθηκε η ισορροπία που εξυπηρετεί τα διαφορετικά συμφέροντα των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών που ήδη έχουν επενδύσει στην Ρωσία, εκείνων που εξάγουν στην Ρωσία και παράλληλα η επιθυμία εκσυγχρονισμού της ρωσικής οικονομίας.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/663119/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: