18.10.11

RTRS: Εποπτεία της Ελλάδας από το task force της Κομισιόν προτείνουν αξιωματούχοι

Την εποπτεία του ελληνικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων αλλά και των υπηρεσιών του δημοσίου από το task force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω της διεύρυνσης των εξουσιών του, επιθυμούν ορισμένες χώρες της ευρωζώνης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το οποίο επικαλείται δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Η παράτολμη πρόταση απορρίφθηκε από ορισμένους αξιωματούχους ως μορφή αποικιοκρατισμού και πιθανότατα να μην τεθεί προς συζήτηση καθώς αναμένεται να εγείρει ισχυρές αντιδράσεις, ωστόσο αντανακλά την αύξηση των πιέσεων για αυστηρότερη εποπτεία των κινήσεων της Αθήνας.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συναντηθούν στη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής για να συζητήσουν την περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας και το θέμα του αυστηρότερου ελέγχου βρίσκεται ψηλά στην αντζέντα. 

Ένας εκ των αξιωματούχων φέρεται να δήλωσε πως η πρόταση στενότερης παρακολούθησης της Αθήνας τυγχάνει ευρείας υποστήριξης, καθώς η πρόοδος στις αποκρατικοποιήσεις ή σε άλλες μεταρρυθμίσεις δεν είναι ικανοποιητική. «Ή αυτό ή δεν παίρνουν τα χρήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης, ο οποίος τάσσεται υπέρ της παραχώρησης εξουσιών στο task force της Κομισιόν που θα δώσουν το έλεγχο μέρους της εθνικής κυριαρχίας «προκειμένου η μηχανή να μπει και πάλι σε λειτουργία».

Η πρόταση προβλέπει την αποστολή εκατοντάδων ειδικών στην Ελλάδα για το χειρισμό της κατάστασης. «Είναι μια ιδέα που απασχολεί μερικές πρωτεύουσες. Δεν υπάρχει εναλλακτική».


http://www.capital.gr/News.asp?id=1306628

No comments: