25.9.12

Παπανδρέου: τη νέα χρηματόδοτηση θα συζητάνε

Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν αποτελεί επιλογή, θα ακολουθούσε σε χρεωκοπία, φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες και 50% πληθωρισμό, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο Bloomberg.
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του πρακτορείου Bloomberg για το αν η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ για να υποτιμήσει το νόμισμα της, ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι είναι πολύ καλύτερα για την Ελλάδα να μείνει στο ευρώ, ενώ τόνισε ότι πως το πρόβλημα υπάρχει είναι η αβεβαιότητα στην Ευρώπη, σύμφωνα με το newsbomb.gr
«Για 2-2,5 χρόνια γίνεται συζήτηση για το αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ. Αν ήσασταν Έλληνες δεν θα επενδύατε. Αν ήσασταν ξένοι το ίδιο. Θα περιμένατε να δείτε τι μπορεί να συμβεί», δήλωσε.
Όσον αφορά την Ελλάδα ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες και εξέφρασε την άποψη ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα προκειμένου να προχωρήσει μπροστά η χώρα. Πρόσθεσε ακόμα ότι αυτό που διαπραγματεύονται οι Έλληνες αξιωματούχοι με τους ξένους δανειστές είναι αν η επιμήκυνση θα χρειαστεί επιπρόσθετη χρηματοδότηση. Χαρακτήρισε ωστόσο τα μέτρα πολύ δύσκολα. «Η κυβέρνηση θα πάρει την ευθύνη για πολύ δύσκολα μέτρα», επισήμανε.
Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι τα πρόσφατα μέτρα της ΕΚΤ αποτελούν θετικό βήμα, καθώς όπως είπε, προσφέρουν περισσότερο χρόνο στις χώρες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και φέρνουν κάποια ηρεμία στις αγορές. Τόνισε ωστόσο ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν και άλλες πολιτικές, όπως η πρόταση για την τραπεζική ενοποίηση της Ευρώπης.
Ερωτηθείς τέλος από τη δημοσιογράφο για τη διαφθορά στην Ελλάδα καθώς υπάρχουν πολλοί υπουργοί που ερευνώνται απάντησε ότι είναι «τεράστιο πρόβλημα για την Ελλάδα η διαφθορά». «Δεν θέλω», είπε, ωστόσο, «να σχολιάσω τις συγκεκριμένες υποθέσεις».

http://press-gr.blogspot.gr/2012/09/bloomberg_25.html



 

No comments: