24.1.09

Γαλλία: Σχέδιο στήριξης του Τύπου ύψους €200 εκατ.

Σχέδιο υποστήριξης του Τύπου, συνολικού ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Μεταξύ των μέτρων που προβλέπονται για την ενίσχυση των γαλλικών εφημερίδων, είναι η αναβολή για ένα έτος της αύξησης των ταχυδρομικών τελών, η αύξηση των δαπανών των κρατικών καταχωρήσεων, η υποστήριξη των εφημεριδοπωλών και της κατ'οίκον διανομής εφημερίδων.

Όπως επίσης ανακοίνωσε ο κ. Σαρκοζί, οι νέοι της Γαλλίας θα αποκτούν με την ενηλικίωσή τους μια δωρεάν συνδρομή εφημερίδας της επιλογής τους για έναν χρόνο, καθώς όπως επεσήμανε, «η συνήθεια να διαβάζει κανείς εφημερίδα διαμορφώνεται σε πολύ νεαρή ηλικία».

Επιπρόσθετα, ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα άρει τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στους ξένους επενδυτές στην Ε.Ε.για τις επιχειρήσεις του Τύπου. «Θα άρουμε, είπε, με διμερείς συμβάσεις, ιδιαίτερα με τις γαλλόφωνες χώρες, το ανώτατο όριο του 20% του κεφαλαίου για έναν μη κοινοτικό επενδυτή».

Η πλειονότητα των μέτρων ήταν μεταξύ των 90 συστάσεων στις οποίες κατέληξε το συνέδριο για τον Τύπο, στο οποίο μετείχαν 150 εκπρόσωποι του τομέα.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/01/23/1620713.htm

1 comment:

Unknown said...

εντάξει πάνε να σωσουν ένα νεκρό τομέα με τα ποιο ευκολα θυματα...