26.2.10

Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να εξελιχθεί σε κίνδυνο για την ευρωζώνη

Οι χώρες της ευρωζώνης δεν έχουν άλλη επιλογή από το να βοηθήσουν την Ελλάδα, εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Λικ Φριντέν.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Η Ευρώπη είναι μία κοινότητα αλληλεγγύης», δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα βοηθήσουν οικονομικά την Ελλάδα, εάν χρειαστεί, προκειμένου να ξεπεράσει τη δημοσιονομική κρίση.

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε την Ελλάδα να εξελιχθεί σε κίνδυνο για την ευρωζώνη», διαβεβαίωσε ο κ. Φριντέν.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικνοομικών του Λουξεμβούργου χαρακτήρισε πολύ επιζήμιο το γεγονός ότι οι αγορές επιτίθενται κάθε μέρα και σε διαφορετική χώρα, υπενθυμίζοντας ότι και άλλες χώρες με μεγάλο δημόσιο χρέος, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία, βρίσκονται καθημερινά στο στόχαστρο των αγορών.

«Όλες οι χώρες της ευρωζώνης έχουν επίγνωση του γεγονότος ότι το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα τις βοήθησε πολύ κατά τη διάρκεια της κρίσης, διότι είναι σταθερό», σημείωσε ο Λουξεμβούργιος υπουργός, και τόνισε πως «καμία χώρα της ευρωζώνης δεν πρόκειται να κηρύξει πτώχευση».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1782629

No comments: