26.2.10

Στην Αθήνα ο Άκερμαν της Deutsche Bank

Στην Αθήνα βρίσκεται ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Ακερμαν.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας συναντήθηκε στις 11:00 με τον υπουργό Επικρατείας Χ. Παμπούκη και στις 3 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ακερμαν φέρεται να έχει έτοιμη πρόταση, για να καταθέσει στην κυβέρνηση, σχετικά με το πρόβλημα αναχρηματοδότησης του κρατικού χρέους.
Τραπεζικοί κύκλοι συνδέουν την επίσκεψη και το αποτέλεσμα που μπορεί να έχει με την αποκλιμάκωση του spread την τελευταία ώρα: από τις 350 μονάδες βρέθηκε κοντά στις 360 και τώρα υποχωρεί στις 348.

Κατά άλλες πηγές ο κ. Ακερμαν αναλαμβάνει ως επικεφαλής της Deutsche Bank να «προσφέρει» το ποσό των περίπου 15 δισ. ευρώ, αγοράζοντας ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, ενώ φέρεται ότι φέρνει μήνυμα στήριξης με τη μορφή οικονομικής βοήθειας, ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ από την πολιτική ηγεσία της Γερμανίας.
Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις πριν από λίγο η Καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ απηύθυνε πρόσκληση για συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό στις 5 Μαρτίου.
Παράγοντες της αγοράς τονίζουν ότι η αιφνίδια κινητικότητα προς την κατεύθυνση της στήριξης που σημειώνεται τις τελευταίες ώρες από την πλευρά της Γερμανίας, ενδεχομένως να πυροδοτήθηκε από την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ στις 9 Μαρτίου, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=25921148

2 comments:

grsail said...

κι αυτός εβραίος !
έλεος !

geokalp said...

ελβετός όμως..