23.2.10

ΗΠΑ: Tο σχέδιό του για την υγειονομική μεταρρύμθιση παρουσίασε ο Ομπάμα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρουσίασε σήμερα τη δική του εκδοχή για το σχέδιό μεταρρύθμισης του αμερικανικού συστήματος υγείας που φιλοδοξεί να επιτρέψει την ασφαλιστική κάλυψη εκατομμυρίων Αμερικανών, να θέτει όρια στις αυξήσεις των ασφαλίστρων και να περιορίσει τις σπατάλες.

Η δημοσιοποίησητου σχεδίου στον ιστότοπο του Λευκού Οίκου έρχεται τέσσερις ημέρες πριν από τη σύνοδο στην οποία ο Ομπάμα κάλεσε τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο σχετικά με τη μεταρρύθμιση.

Εν μέσω άρνησης των Ρεπουμπλικάνων να στηρίξουν τη μεταρρύθμιση, απαιτώντας να ξεκινήσουν και πάλι οι διαπραγματεύσεις από το μηδέν, ο Ομπάμα είχε υποσχεθεί ότι θα παρουσίαζε τη δική του εκδοχή της μεταρρύθμισης, που σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο «πλησιάζει στις προτάσεις νόμου που έκανε η Γερουσία και η Βουλή των Αντιπροσώπων», συμπεριλαμβάνοντας «νέα μέτρα για τη μείωση της σπατάλης, της κατάχρησης και της απάτης».

Αυτό το σχέδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, «βοηθά περισσότερους από 31 εκατομμύρια Αμερικανούς που μέχρι σήμερα δεν έχουν ιατρική περίθαλψη να την αποκτήσουν, και κάνει την ασφάλεια υγείας προσιτή σε πολλούς περισσότερους».

Το σχέδιο του Ομπάμα καθιστά υποχρεωτική την ασφάλιση, παρέχοντας επιδοτήσεις σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τα ασφάλιστρα, ενώ απαγορεύει στις ασφαλιστικές να αρνούνται να καλύψουν ή να χρεώνουν περισσότερα σε όσους έχουν προϋπάρχοντα ιατρικά προβλήματα.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1780992

_______________________

Όσο δεν το περνάει τόσο χάνει στα μάτια των περισσότερων.

No comments: