26.2.10

ΗΠΑ: Αυξήθηκε κατά 5,9% το ΑΕΠ δ’ τριμήνου

Με ρυθμό ελαφρώς υψηλότερο απ’ ό,τι αναμενόταν «έτρεξε» η αμερικανική οικονομία κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 5,9% σε τριμηνιαία βάση, έναντι ανόδου 5,7% που είχε εκτιμηθεί τον προηγούμενο μήνα. Η αναθεώρηση αυτή επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Στο σύνολο του 2009 η αμερικανική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 2,4%, καταγράφοντας τις χειρότερες ετήσιες επιδόσεις από το 1946.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1782715

ΗΠΑ: Σε χαμηλό επταμήνου οι μεταπωλήσεις κατοικιών

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών υποχώρησαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τη National Association of Realtors, οι μεταπωλήσεις μειώθηκαν κατά 7,2% - για δεύτερο συνεχόμενο μήνα - στα 5,05 εκατομμύρια.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1782750

ΗΠΑ: Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη το Φεβρουάριο

Στις 73,6 μονάδες διαμορφώθηκε το Φεβρουάριο ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Michigan, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία, από 74,4 μονάδες τον Ιανουάριο.

Τα στοιχεία ήταν σχεδόν ανάλογα των μέσων εκτιμήσεων των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires και τοποθετούσαν το δείκτη στις 73,7 μονάδες.

http://www.capital.gr/News.asp?id=915773

ΗΠΑ: Καλύτερος των εκτιμήσεων ο δείκτης Chicago PMI Φεβρουαρίου

Άνοδο μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσε ο μεταποιητικός δείκτης PMI στην περιοχή του Σικάγο τον Φεβρουάριο σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο δείκτης αναρριχήθηκε στις 62,6 μονάδες από 61,5 μονάδες τον Ιανουάριο ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 60,5 μονάδες σε δημοσκόπηση Dow Jones Newswires.

Στα επιμέρους στοιχεία, ο δείκτης παραδόσεων ενισχύθηκε στις 62,6 μονάδες από 55,3 μονάδες τον προηγούμενο μήνα. Στον αντίποδα ο δείκτης απασχόλησης υποχώρησε στις 53,0 μονάδες από 59,8 μονάδες τον Ιανουάριο, ενώ ο δείκτης νέων παραγγελιών υποχώρησε στις 62,2 μονάδες από 66,4 μονάδες.

http://www.capital.gr/News.asp?id=915756

No comments: