25.2.10

Fitch: Η Ελλάδα θα διατηρήσει την αξιολόγηση "ΒΒΒ+" τους επόμενους μήνες

Την αξιολόγηση «ΒΒΒ+» της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προτίθεται να διατηρήσει τους επόμενους μήνες η Fitch Ratings, εκτός και αν υπάρξουν εκπλήξεις. Ο οίκος αξιολόγησης διατηρεί αρνητικό outlook, σύμφωνα με δηλώσεις αναλυτή της Fitch στο Reuters.

Ειδικότερα, σε ερώτηση για την πιθανότητα υποβάθμισης της αξιολόγησης της Ελλάδας τους προσεχείς μήνες ο Chris Pryce δήλωσε: «Είναι δυνατόν να γίνει αλλά δεν θα έλεγα ότι συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Εκτιμώ πως δεν θα έχουμε μία εντελώς λανθασμένη ή εντελώς σωστή τροπή των πραγμάτων το ακόλουθο διάστημα. Αν η κατάσταση εξελιχθεί όπως αναμένεται, τότε θα διατηρήσουμε την υφιστάμενη αξιολόγηση για λίγους μήνες».

Ο Pryce χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την έκθεση που θα καταθέσει η Ελλάδα στην Κομισιόν στα μέσα Μαρτίου αλλά και την αναμενόμενη έκδοση ομολόγων από τον ΟΔΔΗΧ.

http://www.capital.gr/News.asp?id=914797

"Από τις πρόσφατες υποβαθμίσεις που έχουμε δει, η Ελλάδα έχει υποστεί τις περισσότερες αλλά δεν είναι το τέλος του κόσμου. Τα ελληνικά ομόλογα έχουν ακόμη επενδυτική αξιολόγηση", σημείωσε ο Moritz Kraemer, επικεφαλής των αξιολογήσεων της S&P σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, μιλώντας σε συνέδριο στο Λονδίνο.
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/570635/Article.aspx

No comments: