30.8.10

Βρετανία: Τη μεγαλύτερη πτώση του 16μήνου κατέγραψαν οι τιμές κατοικίας

Την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 16 μηνών κατέγραψαν οι τιμές κατοικιών στη Βρετανία τον Αύγουστο, καθώς η αγορά κατοικίας υπέμεινε άλλη μια αναπροσαρμογή των τιμών που πιθανότατα θα διαρκέσει ένα χρόνο, όπως ανακοίνωσε η Hometrack.

Το μέσο κόστος μιας κατοικίας υποχώρησε 0,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στις 158.200 στερλίνες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική εταιρεία αναλύσεων στην αγορά κατοικίας.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη πτώση από τον Απρίλιο του 2009. Υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης της Hometrack βασίζεται σε έρευνα 5.100 μεσιτών real estate.

Η έρευνα έρχεται να ενισχύσει τα ήδη αυξημένα στοιχεία που εμφανίζουν την εξασθένιση της αγοράς κατοικίας, ενώ οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι τα στοιχεία αύριο ίσως δείξουν πως οι τράπεζες χορήγησαν τα λιγότερα στεγαστικά δάνεια σε διάρκεια μεγαλύτερη του ενός έτους, τον περασμένο μήνα.

«Η αγορά κατοικίας είναι στη διαδικασία μιας ήπιας αναπροσαρμογής των τιμών, που πιθανότατα θα διαρκέσει για τους επόμενους 6-12 μήνες», δήλωσε ο διευθυντής της Hometrack, Richard Donnell.

Σε σχέση με πέρυσι, οι τιμές αυξήθηκαν 1,5%, που είναι η μικρότερη άνοδος των τελευταίων πέντε μηνών. Η ζήτηση για κατοικίας, υποχώρησε για δεύτερο μήνα, κατά 2,2%.

http://www.capital.gr/News.asp?id=1036908

No comments: