31.8.10

FDIC: Στις 829 αυξήθηκαν οι "προβληματικές" τράπεζες

Νέα αύξηση του αριθμού των τραπεζών που βρίσκονται στη λίστα των "προβληματικών" ιδρυμάτων ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC).

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία, στη λίστα με τα προβληματικά ιδρύματα περιλαμβάνονταν στα τέλη Ιουνίου 829 τράπεζες από συνολικά 7.800 ιδρύματα στη χώρα και από 775 τράπεζες στο κλείσιμο του πρώτου τριμήνου του έτους.

Ήδη 118 τράπεζες έχουν καταρρεύσει μέσα στο έτος ξεπερνώντας τον αριθμό των τραπεζικών καταρρεύσεων το 2009 όταν οι αμερικανικές αρχές αναγκάστηκαν να αναλάβουν τον έλεγχο σε 140 τραπεζικά ιδρύματα.

Ο τραπεζικός κλάδος ωστόσο κατάφερε να αυξήσει τα κέρδη του το β΄ τρίμηνο του έτους στα 21,6 δισ. δολ. από ζημιές 4,4 δισ. δολ. το β΄ τρίμηνο του 2009 και κέρδη 18 δισ. το α΄ τρίμηνο του 2010.

Η FDIC ανακοίνωσε ότι τα δύο τρίτα των αμερικανικών τραπεζών ανακοίνωσαν βελτίωση κερδοφορίας σε ετήσια βάση στα αποτελέσματα τριμήνου, αν και το 20% ανακοίνωσε ζημιές.

"Ο τραπεζικός κλάδος κερδίζει δύναμη", σχολίασε η πρόεδρος της FDIC, Sheila Bair και πρόσθεσε: "Τα κέρδη έχουν αυξηθεί και οι περισσότεροι δείκτες για την ποιότητα των στοιχείων του ενεργητικού κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, κάτι που βάζει τις τράπεζες σε ισχυρότερη θέση για να αυξήσουν τον δανεισμό τους".

http://www.capital.gr/News.asp?id=1038265

No comments: