26.8.10

Ευρωζώνη: Αύξηση 1% του δείκτη Leading Indicators τον Αύγουστο

Άνοδο 1% σημείωσε τον Ιούλιο ο σύνθετος δείκτης των κορυφαίων ενδείξεων για την οικονομία της Ευρωζώνης, μετά από άνοδο 0,6% τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Conference Board.

"Παρά την αύξηση αυτού του μήνα και του προηγούμενου [στον δείκτη] για τη ζώνη του ευρώ, ο ρυθμός της οικονομικής δραστηριότητας αναμένεται να επιβραδύνει σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο διαμορφώνοντας το μονοπάτι για μετριοπαθή ανάπτυξη το 2011", σχολίασε ο Jean-Claude Manini, επικεφαλής οικονομολόγος του Conference Board για την Ευρώπη.

"Οι ευμετάβλητες τιμές στην εμπιστοσύνη, η αποδυνάμωση των εξαγωγικών αγορών και η απόκλιση μεταξύ των οικονομικών επιδόσεων στις βόρειες και χώρες τις Ευρωζώνης τονίζουν πόσο εύθραυστη είναι η ανάκαμψη", πρόσθεσε ο Manini.

Το Conference Board είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τις ΗΠΑ. Ξεκίνησε να δημοσιεύει στοιχεία για την οικονομία της Ευρωζώνης τον Δεκέμβριο του 2008.

Ο σύνθετος δείκτης, που περιλαμβάνει στοιχεία και δείκτες με μελλοντικό προσανατολισμό, μπορεί να δείξει σημεία καμπής στον οικονομικό κύκλο.

http://www.capital.gr/News.asp?id=1035344

No comments: