15.6.11

WSJ: Εκλογές ή χρεοκοπία στην Ελλάδα;

Η ατέρμονη οικονομική κρίση της Ελλάδας έχει εισέλθει σε μία νέα και πιο επικίνδυνη φάση, την ίδια ώρα που οι νέοι συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις στην Αθήνα εν τω μέσω αύξησης της δυσαρέσκειας για τα νέα μέτρα λιτότητας και η χώρα αναπόφευκτα ωθείται όπως φαίνεται σε πρόωρες εκλογές, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η Wall Street Journal.

Η εφημερίδα τονίζει τις ύστατες προσπάθειες του πρωθυπουργού για συναίνεση, ενώ επισημαίνει ότι ο Παπανδρέου δεν έχει πλέον κανένα άλλο κόμμα στο πλευρό του για το νέο πακέτο λιτότητας. Επικαλείται εξάλλου πηγές από το κυβερνών κόμμα και σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει μόνος του, αλλά και ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα προβεί σε σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Αυτό ωστόσο μοιάζει απίθανο να επιτευχθεί, σημειώνει η Wall Street Journal. Στην περίπτωση αυτή θα ανακοινωθούν πρόωρες εκλογές
, παρά το γεγονός ότι η χώρα προσπαθεί να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους ότι το μέλλον της Ευρωζώνης εξαρτάται από το αν θα λάβει χρήματα η Ελλάδα.

Μία νέα πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα θα είναι σκέτη καταστροφή, τονίζει η WSJ, οδηγώντας τα spreads σε νέα ιστορικά υψηλά και την εμπιστοσύνη σε νέα χαμηλά.

Όλα αυτά, συνεχίζει η εφημερίδα, την ώρα που τα λεφτά… τελειώνουν στις αρχές Ιουλίου και η χώρα ίσως βρίσκεται στο δρόμο προς την χρεοκοπία.


http://www.capital.gr/News.asp?id=1218394 

_________________________________

Kάπου εδώ μάλλον βρισκόμαστε, μάλλον θα τα ξεκαθαρίσει ο ΓΑΠ σε λίγο

No comments: