1.9.11

ΔΝΤ: Οι ευρωπαϊκές τράπεζες χρειάζονται 200 δισ.

Κεφαλαιακό έλλειμμα ύψους 200 δισ. ευρώ ενδέχεται να έχουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, σύμφωνα με προσχέδιο έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Λίγες ημέρες αφότου η κ. Christine Lagarde ζήτησε την επιβεβλημένη αναδιάρθρωση κεφαλαίων στις ευρωπαϊκές τράπεζες, στον διεθνή Τύπο διέρρευσε προσχέδιο της έκθεσης του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία, που ρίχνει και άλλο λάδι στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Βεβαίως, μέχρι την επίσημη παρουσίαση της έκθεσης για την παγκόσμια χρηματοοικονομική σταθερότητα, οι εκτιμήσεις που αναφέρονται στο προσχέδιο μπορεί να αλλάξουν. Με τη διαρροή αυτών των εκτιμήσεων τώρα όμως (στο Reuters και στους "Financial Times"), το μήνυμα έχει ήδη δοθεί. Η κ. Lagarde εντείνει την αντιπαράθεσή της με τους Ευρωπαίους, ζητώντας άμεσα βήματα για τον χρηματοοικονομικό κλάδο, γιατί θεωρεί ότι η διεθνής οικονομία έχει εισέλθει σε νέα επικίνδυνη φάση.
...
"Είναι πλέον σαφές ότι η Lagarde δεν αντιμετωπίζει τους Ευρωπαίους με το γάντι", αναφέρει ο κ. Jacob Kirkegaard του Peterson Institute for International Economics και συμπληρώνει: "Διάλεξε το πλέον κατάλληλο θέμα για να αποδείξει την ανεξαρτησία της". "Οι αγορές ουσιαστικά δεν πιστεύουν ότι πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν επαρκή κεφάλαια", σημειώνει.

Μόλις 8 τράπεζες δεν πέτυχαν στα τελευταία stress tests από τις 90 που συμμετείχαν, με συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ποσό που απέχει πολύ από τα 200 δισ. ευρώ που αναφέρει τώρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
...
ολόκληρο
http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/654938/ArticleNewsWorld.aspx


_______________________________________


Εκείνες τις ημέρες των τελευταίων stress test πήρα ένα διαδραστικό των FT(?), έβαλα τις δικές μου παραμέτρους και έβγαλα "κεφαλαιακές ανάγκες" περί τα €100δισ..
Οπότε τα €200δισ. δείχνουν κάτι φυσιολογικό...


Που θα κλείσει η προτροπή της WSJ προς Ευρωπαίους: Σώστε την Ελλάδα, αλλιώς θα σώσετε τις τράπεζές σας ;;;

4 comments:

Τdi said...

Consolidation --> Αccumulation --> HyperInvestment

Ενοποίηση --> Συσσώρευση --> ΥπερΕπένδυση

Η Λαγκάρντ όπως και πολλοί άλλοι εντεταλμένοι θεσμικοί managers δίνουν το σινιάλο για την εφαρμογή των δρομολογημένων consolidation projects. Δηλαδή την εξής κυκλική διαδικασία:
Να ξεκινήσουν οι συγχωνεύσεις/εξαγορές/διασώσεις, να συσσωρευθούν μεγα-κεφάλαια τα οποία μετά με τις σειρά τους θα χρησιμοποιηθούν για να μοχλεύσουν ακόμα περισσότερες εξαγορές (και μερικές μόνο συγχωνεύσεις) έως ότου να μπορούν οι νέες οντότητες να προστατεύσουν τα -ενοποιημένα πια- συμφέροντά τους από τα ΥΠΕΡμεγέθη BRIIC κεφάλαια.

Αυτή την στιγμή ζούμε στον 1ο Παγκόσμιο Οικονομικό Πόλεμο. Τα κράτη συμμετέχουν μεν, πολλές φορές μονάχα ώς παρατηρητές, αλλά τα κύρια διακυβεύματα αφορούν τις επιχειρήσεις. Κάποιες (ακόμα και κάποιες too big to fail) "παραδίνονται" ή "χάνουν" και κάποιες κερδίζουν μεγαλώνοντας και διαφοροποιόντας τα επιχειρηματικά και χρηματοοικονομικά σχήματά τους ακόμα περισσότερο.

Μαλώνουν τα μεγάλα τράστ μεταξύ τους και την πληρώνει το γρασίδι και τα βατράχια.

Δεν είναι και πολύ καλή εποχή για λιποψυχίες..

Τdi said...

Και οι Θεοί των ανθρώπων, Μοναδικοί Δημιουργοί του γάργαρου χρήματος, οι Κεντρικές Τράπεζες μαζί με πρώην και νύν εταίρους και μετόχους διαλέγουν ποιά τιτάνια τράστ θα βοηθήσουν και ποιά θα αδικήσουν.

Σχεδόν μυθολογικό..

geokalp said...

η δική σου παρουσίαση είναι σίγουρα στο ύφος της μυθολογίας ;)

λιποψυχίες οι ευρωπαϊοι;

Τdi said...

Η λυποψυχία αναφέρεται στα βατράχια..