18.11.11

«Στον αέρα» χιλιάδες συμβασιούχοι με εισήγηση-σοκ

Ζητά να κριθούν αντισυνταγματικές οι μεταβατικές διατάξεις του άρθρου 11 του «διατάγματος Παυλόπουλου» (Π.Δ. 164/04) που τα τελευταία επτά χρόνια επέτρεψαν τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων

Χθες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιω. Τέντες, αν και αρχικά τάχθηκε υπέρ της μονιμοποίησης συμβασιούχου ΤΕΙ γιατί κάλυπτε τις προϋποθέσεις του Π.Δ. 164/04 (διαδοχικές συμβάσεις τουλάχιστον 24 μηνών έως την έναρξη ισχύος του στις 19-7-04) εν τούτοις στη συνέχεια αμφισβήτησε ευθέως τη συνταγματικότητα των μεταβατικών διατάξεων του Π.Δ., για μονιμοποίηση σε ΝΠΔΔ αφού από τον Απρίλιο του 2001 το Σύνταγμα απαγόρευσε τις μονιμοποιήσεις και μετατροπές των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, ακόμα και αν καλύπτονται πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Αντίθετο
Στην εισαγγελική πρόταση-σοκ του Ιω. Τέντε επισημαίνεται ότι «το άρθρο 11 του Π.Δ. 164 είναι σαφώς αντίθετο με το Σύνταγμα και κινείται στην αποκρουόμενη από το Σύνταγμα λογική της πρακτικής του παρελθόντος των «τακτοποιήσεων» και «μετατροπών». Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το εργατικό τμήμα έσφαλε με το να κρίνει συνταγματικά ανεκτές τις επίμαχες διατάξεις γιατί είναι μεταβατικές και ρυθμίζουν ειδικά την τακτοποίηση εκκρεμών εργασιακών σχέσεων.
Αν η εισαγγελική πρόταση γινόταν δεκτή από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου όπου συζητήθηκε χθες, θα κινδύνευαν να βρεθούν στον «αέρα» χιλιάδες συμβασιούχοι και θα έκλεινε κάθε άλλη εκκρεμής δίκη ακόμα και για τους συμβασιούχους «παλαιότερων γενεών». Ωστόσο η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου εκτιμάται ότι θα επαναλάβει την πρόσφατη θέση της (7/11) υπέρ της συνταγματικότητας των μεταβατικών ρυθμίσεων του Π.Δ. και δεν θα «λοξοδρομήσει».

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=15459&subid=2&pubid=112653609

____________________________________________

βλέπουμε μπροστά μας την ανεξαρτησία της εγχώριας δικαιοσύνης!
ΚΑΠΟΤΕ το έκρινε συνταγματικό, ΣΗΜΕΡΑ πάει να το βγάλει αντισυνταγματικό
μιλάμε για το ίδιο θέμα!

να φέρουμε και ξένους δικαστές;

No comments: