28.11.11

ελπίδες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης

Τα σενάρια για νέες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της κρίσης χρέους αναπτερώνουν τις ελπίδες των ευρωπαίων χρηματιστηρίων, τροφοδοτώντας ανοδικές αντιδράσεις.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται δημοσιεύματα ξένων ειδησεογραφιών πρακτορείων που κάνουν λόγο για πιθανό σχέδιο στήριξης της Ιταλίας από το ΔΝΤ, τα οποία ωστόσο διαψεύδονται σήμερα από αξιωματούχους του Ταμείου.

Άλλα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επερχόμενη συμφωνία αναφορικά με τη μόχλευση των κεφαλαίων του EFSF ή για σχέδια που θα οδηγήσουν τις οικονομίες της Ευρωζώνης σε μεγαλύτερο βαθμό ολοκλήρωσης, ωστόσο, όπως σχολιάζουν αναλυτές της Credit Agricole, όλα τα παραπάνω παραμένουν ανεπιβεβαίωτα και ως εκ τούτου το περιθώριο απογοήτευσης των αγορών είναι μεγάλο.

Στο μεταξύ, οι ευρωπαϊκές αγορές δείχνουν να "αγνοούν" τις προειδοποιήσεις της Moody΄s, που σχολιάζει ότι η συνεχιζόμενη κλιμάκωση της τραπεζικής κρίσης και της κρίσης κρατικού χρέους στην ευρωζώνη, απειλεί τις αξιολογήσεις όλων των ευρωπαϊκών κρατών.


http://www.capital.gr/Markets.asp?id=1340793

No comments: