26.11.11

Χ. Ράιχενμπαχ: «Δεν είμαστε κατοχική δύναμη»

Την ανάγκη ύπαρξης μιας ημερομηνίας αποχώρησης της ομάδας του από την Ελλάδα ώστε να μην εκληφθεί ως μέρος μίας μόνιμης «κατοχικής δύναμης», επισημαίνει σε συνέντευξή του στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της Κομισιόν, Χορστ Ράιχενμπαχ.
Ο Γερμανός αξιωματούχος παραδέχεται ότι είχε υποτιμήσει το πόσο θα περιέπλεκε την αποστολή του αγγίζοντας ευαίσθητες ελληνικές χορδές η γερμανική εθνικότητά του. Σημειώνει πάντως ότι θεωρεί εαυτό περισσότερο Ευρωπαίο παρά Γερμανό.
Ο κ. Ράιχενμπαχ σχολιάζει ότι ο μόνος τρόπος να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις είναι να περάσει το μήνυμα ότι η ομάδα του είναι εκεί για να στηρίξει και όχι για να καταλάβει την Ελλάδα. Προσθέτει ότι αυτό θα μπορούσε μεταξύ άλλων να γίνει με την παροχή βοήθειας για το ξεκλείδωμα των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ανάπτυξη που προορίζονται για την Ελλάδα.
Ο Χορστ Ράιχενμπαχ εκτιμά ότι η τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί την παραμονή στο ευρώ και για το λόγο αυτό έχει κάνει ήδη σημαντικές θυσίες. Όπως προσθέτει, το περιβάλλον για δομικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα είναι σαφώς το καλύτερο των τελευταίων 20 ετώ
www.kathimerini.gr με στοιχεία από ΑΠΕ – ΜΠΕ 
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_26/11/2011_416563 

__________________________________________

το έχω ξαναγράψει: δεν αρκεί η ημερομηνία αποχώρησης
απαιτείται η 2-3η δουλειά του να είναι να βρει έλληνες ικανούς να κρατήσουν τα μπόσικα όταν αποχωρήσει -να κάνουν τη δουλειά του

No comments: