29.11.11

Εισαγγελέας καλεί τον πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Εξηγήσεις ως ύποπτος καλείται να δώσει στις 12 Δεκεμβρίου ο επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέας Γεωργίου στον εισαγγελέα που ερευνά τις καταγγελίες για τεχνητή διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009.

Η υπόθεση αφορά τη διερεύνηση των καταγγελιών του πρώην μέλους του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωής Γεωργαντά, για σκόπιμη και με την υπόδειξη της EUROSTAT, διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος, προκειμένου να επιβληθούν επιπλέον, δυσμενέστερα, οικονομικά μέτρα.

Η καταγγέλλουσα καθηγήτρια οικονομετρίας υποστηρίζει ότι «σκοπίμως και εν μέσω πιέσεων, της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, η ΕΛ.ΣΤΑΤ. με μη επιστημονικές μεθόδους διόγκωσε το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 από περίπου 12-13% σε 15,4%, με στόχο να επιβληθούν στην χώρα περισσότερα και σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα».

Τους ισχυρισμούς της κ. Γεωργαντά, που έδωσε 6ωρη κατάθεση στον εισαγγελέα, φέρεται να επιβεβαίωσε στην κατάθεση και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ., Νίκος Λογοθέτης.

Ο κ. Λογοθέτης είναι ήδη κατηγορούμενος για «παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος» και συγκεκριμένα όσον αφορά την ηλεκτρονική αλληλογραφία του προέδρου της Στατιστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Γεωργίου.

http://www.skai.gr/news/greece/article/187687/eisaggeleas-kalei-ton-proedro-tis-elstat/

No comments: