25.11.11

Βρετανία: Πρόγραμμα ενός δισ. ευρώ για την πάταξη της ανεργίας

Μέσω του τηλεοπτικού δικτύου BBC προανήγγειλε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στη Βρετανία Νικ Κλεγκ το τριετές πρόγραμμα ύψους άνω του ενός δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ταχέως αυξανόμενης ανεργίας ειδικά στις ηλικίες κάτω των 25 ετών.

Ο ίδιος απέφυγε να διευκρινίσει τις πηγές από τις οποίες θα αντλήσει η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον αυτό το ποσό καθώς την ίδια στιγμή εφαρμόζεται σκληρό πρόγραμμα λιτότητας με τη περικοπή δημοσίων δαπανών και την αύξηση των έμμεσων φόρων. Η «παράλειψη» αυτή άφησε σε πολλούς αναλυτές και στελέχη των Εργατικών την εντύπωση ότι το Λονδίνο θα μειώσει πιθανότατα τις φοροαπαλλαγές από τις οποίες ωφελούνται οι μεσαίες εισοδηματικά τάξεις.

Το κόστος του προγράμματος που «θα προάγει την ελπίδα στους νέους» δεν επιλέχθηκε τυχαία. Το ένα δισ. στερλίνες αποτελεί ευθεία αναφορά στο ένα εκατομμύριο ανέργους που κατέγραψε για πρώτη φορά η στατιστική υπηρεσία σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με αυτά ένας στους πέντε νέους κάτω των 25 ετών δεν βρίσκεται σε πρόγραμμα σπουδών ή κατάρτισης και δεν απασχολείται με πλήρες ωράριο.

Τα σχέδια της κυβέρνησης συνασπισμού Συντηρητικών και Φιλελευθέρων Δημοκρατών περιλαμβάνουν την παροχή κινήτρωνστις επιχειρήσεις σε νέους ανέργους για περισσότερο από τρεις μήνες προκειμένου να προσλαμβάνονται με δίμηνη σύμβαση απόκτησης εμπειρίας καθώς και προγράμματα μαθητείας και απασχόλησης για νέους 16-17 ετών χωρίς προϋπηρεσία και ανώτερο επίπεδο εκπαίδευσης. 
 
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=432096&h1=true

No comments: