28.11.11

Λα Στάμπα: Σχέδιο διάσωσης της Ιταλίας από το ΔΝΤ

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Τορίνο «Λα Στάμπα», το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ετοιμάζει σχέδιο διάσωσης της Ιταλίας. Όπως υπογραμμίζει η ιταλική εφημερίδα «το σχέδιο αυτό, σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, αν η κατάσταση συνεχίσει να επιδεινώνεται, μπορεί να φτάσει τα εξακόσια δισεκατομμύρια ευρώ, ώστε να δοθεί, στην κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, περιθώριο δώδεκα με δεκαοκτώ μηνών, για να εγκρίνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, χωρίς το συνεχές βάρος του δημόσιου χρέους».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2098531

ΔΝΤ: Δεν διεξάγονται συνομιλίες για πακέτο διάσωσης της Ιταλίας
Τις φήμες περί προετοιμασίας πακέτου διάσωσης της Ιταλίας διέψευσε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ , ξεκαθαρίζοντας ότι δεν διεξάγονται συνομιλίες με τις ιταλικές αρχές επί σχεδίου χρηματοδότησης.
«Δεν υπάρχουν συνομιλίες με τις ιταλικές αρχές για σχέδιο χρηματοδότησης», δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΝΤ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, την οποία επικαλείται το Reuters, οι επαφές ανάμεσα στο ΔΝΤ και τη Ρώμη έχουν ενταθεί, ωστόσο είναι ασαφής η μορφή που θα λάβει η οικονομική υποστήριξη εάν οι εξελίξεις στις αγορές ασκήσουν πιέσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων.
Επίσημη πηγή στη ιταλική πρωτεύουσα δήλωσε άγνοια για οποιαδήποτε υποβολή αιτήματος για την παροχή οικονομικής βοήθειας στη Ρώμη.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2098846

No comments: