29.12.12

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση επιχειρεί να «πειράξει» την έρευνα για τη λίστα - Χρυσή Αυγή: «Καίνε» τον Παπακωνσταντίνου για να διασωθεί η συγκυβέρνηση

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την ότι τώρα «επιχειρεί να ''πειράξει'' την ίδια την έρευνα περιορίζοντάς την σε ένα μόνο πρόσωπο, ώστε να γλιτώσει η κυβέρνηση από τη διάλυση της όποιας εναπομείνασας ηθικοπολιτικής διάστασής της».
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «εμπαιγμό» και «προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού», τονίζοντας ότι «ένα από μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών, που συνδέεται άμεσα με τη διαφθορά, την ελεγχόμενη ανομία, την εκτεταμένη φοροδιαφυγή που χαρακτήριζαν τη λειτουργία του δικομματικού πολιτικού συστήματος των τελευταίων δεκαετιών, επιχειρείται να περιοριστεί στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου».
Όπως υποστηρίζει η Κουμουνδούρου, «η προκαταρκτική για το πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου είναι το λιγότερο στην παρούσα φάση και δεν ικανοποιεί τη λαϊκή απαίτηση για κάθαρση και απόδοση ευθυνών».
« Αλήθεια ο κ. Βενιζέλος, που υπεξαίρεσε επί μήνες τη λίστα δεν έχει ευθύνες; Το γεγονός ότι η αλλοίωση των στοιχείων της λίστας έγινε επί πρωθυπουργίας του Γ. Παπανδρέου τον καθιστά άμοιρο ευθυνών; Δεν γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός το περιεχόμενο της λίστας; Η Ν.Δ και ο κ Σαμαράς δεν γνώριζαν πριν και μετά τις εκλογές για την ύπαρξη της λίστας; Γιατί συνέβαλαν με τη στάση τους στην προσπάθεια να αποσιωπηθεί η υπόθεση;», διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2267508

«Οι επιτροπές της Βουλής είναι ο έσχατος τρόπος συγκάλυψης της ανομίας ενός διεφθαρμένου συστήματος», υποστηρίζει η Χρυσή Αυγή σε σημερινή ανακοίνωσή της, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο σύστασης προκαταρκτικής επιτροπής για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.
Η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι «αν η Ελλάδα ήταν σοβαρό κράτος, ο Παπακωνσταντίνου θα είχε περάσει προ πολλού από το γραφείο του ανακριτή και σήμερα θα βρισκόταν στον Κορυδαλλό» και καταλήγει σημειώνοντας ότι «ο Παπακωνσταντίνου καίγεται από το σύστημα για να διασωθεί ο Βενιζέλος και κατ' επέκταση ο Σαμαράς, δηλαδή η ίδια η συγκυβέρνηση του μνημονίου».

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2267515


 

No comments: