4.3.10

Αποσύρθηκε η τροπολογία Κατσέλη για φάρμακα

Για την επόμενη εβδομάδα μετατέθηκε η συζήτηση της τροπολογίας για τα φάρμακα που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, καθώς υπήρξαν αντιδράσεις από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, πρωτοστατούντος της Βάσως Παπανδρέου, προέδρου της επιτροπής οικονομικών της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη τροπολογία ήταν να συζητηθεί σήμερα με το νομοσχέδιο των πρόσθετων μέτρων που κατατέθηκε, κάτι που δεν έγινε, καθώς αρκετοί βουλευτές αντέδρασαν στην απόφαση της υπουργού να καθορίζονται οι τιμές των φαρμάκων με βάση τις τρεις χαμηλότερες τιμές των χωρών της ευρωζώνης, αντί των 26 χωρών της Ε.Ε, που είχε ανακοινωθεί σε πρώτη φάση.

Η αντίδραση συνίσταται στο γεγονός ότι ενώ αρχικά ο υπολογισμός είχε βασιστεί στις τρεις χαμηλότερες τιμές της ευρωζώνης, στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή οι τιμές αφορούσαν τις φθηνότερες τιμές της ΕΕ οι οποίες είναι και ακριβότερες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο επέλεξε τη «λύση» των 16 χωρών, καθώς οι συγκεκριμένες χώρες έχουν επίσημα στατιστικά στοιχεία ενώ οι 10 υπόλοιπες δεν έχουν στοιχεία.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/571935/Article.aspx

No comments: