19.3.10

Υπέρ μιας ευρωπαϊκής λύσης για Ελλάδα ο Σαρκοζί

Ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δεν συμφωνεί με την άποψη της γερμανικής κυβέρνησης ότι η Ελλάδα θα πρέπει να στραφεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ για βοήθεια, δήλωσε Γάλλος αξιωματούχος, τη στιγμή που εντείνεται η αντιπαράθεση στην ΕΕ αναφορικά με το σχέδιο διάσωσης της χώρας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, ανέφερε ότι ο Γάλλος πρόεδρος τάσσεται υπέρ μιας ευρωπαϊκής λύσης για τη στήριξη της Ελλάδα. Τόνισε επίσης ότι η νομισματική ένωση θα πρέπει να αναλάβει δράση προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών και να μειωθεί το κόστος δανεισμού για τη χώρα.

«Θέλω να είμαι πολύ σαφής. Αν κριθεί αναγκαίο, τα κράτη – μέλη της Ευρωζώνης θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους», είχε ξεκαθαρίσει ο Σαρκοζί στις 7 Μαρτίου, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Τα σχόλια του Γάλλου αξιωματούχου έρχονται λίγες μέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και μετά τη σύσταση της Γερμανίας για εμπλοκή του ΔΝΤ στο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1792132

______________

Οι Γάλλοι πράγματι διαφωνούν με τους Γερμανούς;

No comments: