19.8.10

Ποιές είναι οι νέες επενδυτικές ευκαιρίες;

Σε λίγα χρόνια όλα τα φώτα θα είναι στραμμένα επάνω τους. Η ταχεία ανάπτυξή τους δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί. Το μεγάλο στοίχημα; Ο ρόλος που θα κληθούν να διαδραματίσουν στη διαμόρφωση της παγκόσμιας οικονομίας στο μέλλον.
Ο λόγος για τις αναδυόμενες αγορές, το άστρο των οποίων αναμένεται να λάμψει κατά τα επόμενα χρόνια, όπως υποστηρίζει μεγάλη μερίδα αναλυτών.
Προς την κατεύθυνση αυτή συναινεί και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο εκτιμά ότι το 2010 η ανάπτυξη του ΑΕΠ των αναδυόμενων χωρών αναμένεται να είναι τριπλάσια της ανάπτυξης του ΑΕΠ των εξελιγμένων χωρών.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, οι επενδυτές έχουν ήδη επιδοθεί σε έναν αγώνα αναζήτησης νέων τρόπων εισόδου στις συγκεκριμένες αγορές, επιβεβαιώνοντας πώς εκείνες θα είναι οι επόμενες "ατμομηχανές" της παγκόσμιας ανάπτυξης.
Κι επειδή πάντα πάνω από το καλό υπάρχει το... καλύτερο, ορισμένοι κλάδοι των αναδυόμενων αγορών θεωρούνται καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες από κάποιους άλλους. Ποιοι είναι εκείνοι λοιπόν οι κλάδοι που κερδίζουν την ψήφο εμπιστοσύνης των αναλυτών και θεωρούνται 'φιλέτα' για τους ανά τον κόσμο επενδυτές, σύμφωνα με στοιχεία του CNBC;
- Εταιρείες λιπασμάτων της Λατινικής Αμερικής (Sociedad Quimica y Minera, Bunge)
- Κατασκευαστικές εταιρείες της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής (Homex)
- Ο κλάδος ηλεκτρονικών σε Νότιο Κορέα και Ταϊβάν (LG, AU Optronics, Taiwan Semiconductor )
- Μedia σε Ρωσία και Λατινική Αμερική (Central European Media Enterprises, CTCMedia, Televisa, Net Servicos de Comunicacao)
-Πολύτιμα μέταλλα στη Νότιο Αφρική (Anglogold Ashantim, Gold Fields )
- Ο κλάδος των πετρελαιοειδών στη Ρωσία (Rosneft, Gazprom, Lukoil )
- Η κινητή τηλεφωνία στην Κίνα ( China Mobile)
- Οι τράπεζες της Βραζιλίας (Banco Itau, Banco Bradesco, Banco Santander Brazil)

reporter

No comments: