15.10.11

occupy world: Ρώμη-Λονδίνο-NY

#O15 #OCT15 #GlobalChange  #15Ogr

Διεθνής κινητοποίηση για Παγκόσμια Αλλαγή, το Σάββατο
Σε περισσότερες από 80 χώρες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας
Διαδηλώσεις «Αγανακτισμένων» υπέρ της αλλαγής και της αληθινής δημοκρατίας και ενάντια στην απληστία και τη διαφθορά διοργανώνονται το Σάββατο σε δρόμους και πλατείες από την Αμερική ως την Ασία και από την Ευρώπη ως την Αφρική. Οι πολίτες του κόσμου θα διαδηλώσουν σε 951 πόλεις σε 82 χώρες κάτω από το σύνθημα «Ενωμένοι για την παγκόσμια αλλαγή».
Σε Τόκιο, Ταϊπέι, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία οι πολίτες κατέβηκαν κατά εκατοντάδες στους δρόμους.
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=425342&h1=true

Δεκάδες τραυματίες από τα επεισόδια στη Ρώμη
70 άνθρωποι τραυματίστηκαν, από τους οποίους τρεις σοβαρά, στα επεισόδια που ξέσπασαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και δυνάμεις της Αστυνομίας στη Ρώμη
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2074740

Λίγοι οι Λονδρέζοι «Οccupy London Stock Exchange», αλλά με τον Τζουλιάν Ασάνζ
Στο Λονδίνο το πλήθος ήταν σχετικά μικρό και λιγότεροι από 1000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά στον  Καθεδρικό του Αγίου Παύλου για να βρουν όταν έφτασαν στην πλατεία μπροστά στο Σίτι του Λονδίνου την πλατεία υπό αστυνομική “κατοχή” κυριολεκτικά περικυκλωμένη από δημόσια αλλά και ιδιωτική αστυνομία και υπηρεσίες ασφαλείας. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν τελικά στην πλατεία μπροστά στον καθεδρικό ναό κάτω από έντονη αστυνομική παρακολούθηση, όταν ξαφνικά ανέβηκε στα σκαλιά και μίλησε στο πλήθος ο ιδρυτής του wikileaks Τζουλιάν Ασάνζ. Ο Ασάνζ είχε προβλήματα με την αστυνομία νωρίτερα καθώς εμφανίστηκε στη συγκέντρωση φορώντας μάσκα του Γκάι Φοκς την οποία του ζήτησαν να βγάλει. Σύμφωνα με το BBC η αστυνομία τον κράτησε για 15 λεπτά και στη συνέχεια τον άφησε, οπότε αυτός μίλησε στο πλήθος για το wikileaks, την οικονομική κρίση και την αστυνομική καταπίεση. 
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=318564

CNN: Month-long U.S. protests show few signs of abating
Protesters took to the streets again in Lower Manhattan Saturday, marking the 29th day of a movement that seems to have tapped into popular frustrations about income disparities and an ailing U.S. economy.
http://edition.cnn.com/2011/10/15/us/occupy-wall-street/

Wall Street Protesters Arrested as Park Occupation Continues
The other two people, aged 18 and 20, were arrested for wearing masks of Guy Fawkes, a conspirator in the 1605 plot to blow up English Parliament, who is memorialized in Britain’s Guy Fawkes Day, held on Nov. 5, Stolar said.
http://www.bloomberg.com/news/2011-10-14/wall-street-protesters-arrested-in-lower-manhattan-police-say.html

_______________________________________

δεν θεωρώ απίθανο, σύμφωνα με τους νόμους της Καλιφόρνια, η ανάρτηση της παρακάτω φώτο να αποτελεί αδίκημα

Guy Fawkes


No comments: